donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

CDA stemt tegen de detailhandelsstructuurvisie van het eigen college

4 februari 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Het CDA heeft in de afgelopen raadsvergadering tegen een vernieuwing van de detailhandelsstructuurvisie gestemd. De voornaamste redenen hiervoor zijn de onduidelijkheid over de toekomst van het winkelcentrum De Reeweg die dit voorstel tot gevolg heeft en de aan een burger gedane toezeggingen die met dit voorstel eenzijdig zijn opgezegd.

"Je staat er als burger die een probleem heeft met een overheid vaak alleen voor. Als de zaken zo helder zijn als in dit geval dan moet de politiek als waakhond durven handelen", aldus raadslid Patrick van der Giessen.
Het voorstel dat voorlag, voorziet verder in onzekerheid voor een langere periode voor een groot deel van de wijk om winkelcentrum De Reeweg heen. "Onze inwoners verdienen zekerheid omtrent hun omgeving. We hadden de mogelijke, en ons inziens voorzienbare, gevolgen van dit voorstel beter moeten onderzoeken."

Op de vraag of het niet vreemd is dat een coalitiepartij tegen een voorstel stemt, antwoordde Van der Giessen: "Dit onderwerp staat niet in het huidige coalitieprogramma genoemd. Wij verbreken geen enkele afspraak met onze partners. Het zou daarbij vreemder zijn als je het niet eens bent met een voorstel om toch voor te stemmen. Wij zijn niet een partij die in de media het ene roept om als puntje bij paaltje komt onze centen te tellen en in de raadszaal iets anders te zeggen."

Lees meer over:

CDA patrick van der giessen
Deel dit bericht met je vrienden!