donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Stroef spelend DVS verliest belangrijk punt tegen laagvlieger DSO

3 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS 1 - DSO 1   10-10 (4-4). De euforie en extase van de week ervoor, na de winst op koploper VEO, maakte bij DVS nu plaats voor intense teleurstelling. Waar met name het Ambachtse publiek er eens goed voor ging zitten voor het duel tegen laagvlieger DSO, zo bleek al gauw dat het stroef liep bij de thuisploeg.

DSO bleek goed voorbereid op bepalende DVS-spelers, en bovendien werden de taken niet naar behoren uitgevoerd. Na een kwart wedstrijd spelen stond het “slechts” 2-0. DSO kon goed bijblijven omdat het octet van DVS-coach Beuk worstelde. Het werd zelfs 4-4 vlak voor rust. Het tweede bedrijf werd niet veel beter. Waar DVS op vele fronten fouten bleef maken, zo kon DSO via afstandschoten bijblijven. Zelfs tegen het einde pakte de ploeg uit Klundert nog de voorsprong en werd ternauwernood door DVS nog een punt veilig gesteld in de slotminuut. 

In de poule van DVS won koploper VEO opnieuw waardoor DVS nu een verliespunt meer heeft dan VEO. Komend weekend gaat DVS op bezoek tegen de huidige nummer drie. In Den Haag staat dan  het lastige Achilles te wachten.

DVS 2 - DSO 2   13-11 (6-4)
Hoewel DSO altijd een lastige tegenstander voor DVS blijkt te zijn, was het DVS dit keer die een sterke start kende. Toch kwam DVS niet echt los waardoor de verdiende voorsprong bij rust terecht, doch klein was. Op karakter bleef DVS de bezoekers uit Klundert de baas en kon DVS in het laatste deel van de wedstrijd de bal lang in de ploeg te houden waardoor de winst uiteindelijk veilig gesteld werd

DVS 3 – Merwede 4 11-10 (3-4)
Goede wedstrijd van DVS, dat zesde in de poule staat, tegen de huidig nummer vier Merwede. De ploeg uit Sliedrecht hadden steeds het initiatief, maar vlak voor tijd kaapte DVS de belangrijke winst voor de bezoekers hun neus weg.

Overige uitslagen:
DVS '69 5    - DSO 5                      10 - 12
DVS '69 B1 - IJsselvogels B1        7 -   7
DVS '69 C1 - PKC / Hagero C3     6 -   5
DVS '69 C2 - Good Luck C1          2 -   5
DVS '69 D1 - PKC / Hagero D4     7 -   0
DVS '69 D2 - GKV D3                      8 -   1
DVS '69 E1 - Korbis E1                   6 -   3
DVS '69 E2 - Ten Donck E1           2 - 23
DVS '69 F1 - Vriendenschaar F3  4 -   2

Voor meer informatie over de enige Ambachtse korfbalvereniging: www.dvs69.nl

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!