donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

'Gemeente Belangen' presenteert haar Verkiezingsprogramma

1 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De datum (1 februari 2014) voor de presentatie van het Verkiezingsprogramma 2014-2018 van de Politieke Groepering 'Gemeente Belangen' is geen toevalligheid. Veertig jaar geleden namelijk werd op die datum de partij door een aantal inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht opgericht. Op 29 mei 1974 deed 'Gemeente Belangen' voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, zij behaalde toen 877 stemmen, meteen goed voor 2 raadszetels. Vanaf dat moment is 'Gemeente Belangen' niet meer weg te denken uit de Ambachtse gemeenteraad. Hiermee is 'Gemeente Belangen' dus al 40 jaar actief in ons dorp.

Ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s. hoopt 'Gemeente Belangen' de belangen van de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht te blijven behartigen.

En of het nu belangen zijn van jongeren, ouderen, winkeliers, verenigingen of bedrijfsleven, maakt voor 'Gemeente Belangen' niets uit. Ary Cramer (fractievoorzitter, en  inmiddels ruim 17 jaar actief in de politiek voor 'Gemeente Belangen') verwoord het als ‘we zijn er gewoon voor iedereen’.

De titel ‘Gewoon voor iedereen’ is dan ook de slogan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Blijvende aandachtspunten in het Verkiezingsprogramma wat in de algemene ledenvergadering van 27 november 2013 samen met de kandidatenlijst is vastgesteld zijn:
• Regio: Een zelfstandig Ambacht, samenwerking met de omliggende gemeenten waar dat (financiële) meerwaarde heeft
• Jongeren: verdienen een (eigen) plek in onze gemeente, daarom is ook GB Jong opgericht
• Voorzieningen: een eigen veilig zwembad
• Communicatie en het laten meepraten van inwoners
• Veilig kunnen wonen, werken en recreëren in Hendrik-Ido-Ambacht

Ook blijft 'Gemeente Belangen' haar principe trouw om niet alleen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de straat op te gaan maar ook in de jaren daarvoor en daarna.

Om invulling te geven aan de opmerking, ‘we zien zo weinig dames in de politiek’ is Marjet Vogelaar op plaats 1 op de kandidatenlijst gezet, Ary Cramer staat op 2, Marien Braber op 3, Leo Don op 4, Tom van der Hout op 5 en Petra van der Klooster op plaats 6.

Voor meer informatie over het verkiezingsprogramma, kijk op: www.gembel.nl

Deel dit bericht met je vrienden!