vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

'Gemeente Belangen' peilt situatie rondom buurtwinkelcentrum aan de Reeweg

31 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De fractieleden van 'Gemeente Belangen' hadden de afgelopen vier jaar een volle agenda. Gemeente Belangen: "Niet alleen nu in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s., maar de afgelopen jaren zijn de fractie- en schaduwfractieleden steeds op straat te vinden geweest om in gesprek te gaan met de inwoners".

Afgelopen donderdag waren raadsleden van Gemeente Belangen op de Reeweg in het buurtwinkelcentrum en hebben ze gesproken met o.a. de bewoners die boven de winkels wonen, maar ook met omwonenden.

Gemeente Belangen wilde weten hoe de bewoners zelf over het eventuele vertrek van de supermarkt dachten.

De raadsleden van 'Gemeente Belangen' hoorden onder andere het volgende: "De meeste bewoners zouden het verschrikkelijk vinden als de supermarkt daar vertrekt en dit als een gemis ervaren. Zij zien het toch ook als een sociale ontmoetingsplaats. Eventjes dat praatje met andere bezoekers, buren en/of bekenden".

Er zijn nog steeds teveel ouderen die daar ontzettend behoefte aan hebben. Als Gemeente Belangen willen we de ogen niet sluiten voor de behoefte die er onder ouderen is om hun contacten te kunnen blijven onderhouden. "Een supermarkt – ook voor de levensbehoeften - op de Reeweg is een invulling van het leefgenot." Aldus 'Gemeente Belangen'.

Van dit bezoek door 'Gemeente Belangen' maakten bewoners (boven de winkels) gebruik hun ongenoegen te laten blijken over de weer toenemende overlast van jongeren.

'Gemeente Belangen' hierover: "Enige tijd geleden was de overlast niet meer aanvaardbaar, maar door optreden van o.a. politie en goed overleg met jongeren was deze overlast opgelost. Maar een nieuwe lichting jongeren heeft de weg gevonden naar deze plek, wellicht wegens het ontbreken van voldoende voorzieningen voor de Ambachtse jongeren. Ondanks de verboden om b.v. alcohol te nuttigen ervaren de bewoners dit als erge aantasting van hun woongenot. Gemeente Belangen is zeker voornemens een en ander onder de aandacht te brengen van de verantwoordelijke portefeuillerhouders".
 

Deel dit bericht met je vrienden!