donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Heren 1 en Dames 1 Vollido herpakken zich in spannende wedstrijden

27 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De Groot Optiek/ Vollido Dames 1 mocht het na de verloren wedstrijd van vorige week opnemen tegen Vedo 1 uit Hoornaar. Dit team werd in de eerste helft van het seizoen met 3-1 verslagen, dus winnen was opnieuw het doel. Echter vanwege de misstap vorige week tegen een lager geplaatst team was de sfeer toch wat gelaten en dit was te merken in de wedstrijd:  de eerste set begon heel rustig en aan de kant van Vollido ontbrak het aan felheid. Halverwege de set kwam hier verandering in en nam Vollido het heft in handen. De eerste set kon hierdoor binnen werden gesleept en Vedo had het nakijken.

De tweede set was een herhaling van de eerste set: een wat flauwe start van de set waarna langzaam tempo kon worden gemaakt naar het einde toe. Na een 2-0 voorsprong werd de 3e set toch spannend en leek het erop dat de dames een set zouden afstaan. Toch knokte Vollido zich terug en werden de punten een voor een weer ingehaald. Een goed spelende Monique Menzo zorgde voor een stabiele pass waardoor de aanval goed kon worden benut.

Na de gewonnen 3e set kon ook de 4e set worden gewonnen en werden 5 belangrijke punten binnengehaald. De dames van Vollido staan nu op een 2e plek. Op maandagavond 10 februari komen zij om 20:00 in actie tegen Sliedrecht Sport in de Ridderhal.

Ook de heren wisten in de Ridderhal te winnen afgelopen weekend. Na twee verloren wedstrijden op rij had Lucrasoft/Vollido heren 1 iets goed te maken. De studenten van Erasmus 1 waren hiervoor de beoogde slachtoffers, hoewel deze hun kansen roken na het mindere spel van de Ambachtse lange mannen de afgelopen weken. 

De eerste twee sets waren voor Vollido de bevestiging dat Erasmus op een gemiddelde dag kwalitatief minder zijn. Met twee keer 25-22 waren de Ambachtse heren vrij overtuigend beter. In de derde set werd de concentratie op de proef gesteld waardoor Vollido vrij diep moest buigen en de set verloor met 25-13. Set vier was echter het spiegelbeeld van set 3 en met vrij grote overmacht trok Vollido aan het langste eind. Aanstaande zaterdag speelt Vollido om plek 4 tegen directe concurrent Spirit uit Barendrecht.

Lees meer over:

volleybal vollido
Deel dit bericht met je vrienden!