vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS is klaar voor de topper tegen VEO uit Voorburg

20 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS 1 – Weidevogels 1 16-14 (9-8). DVS, dat in het spoor probeert te blijven van koploper VEO, kende een gelijkopgaande strijd in het eerste kwart. Weidevogels,  dat de laatste kans had aansluiting te houden met de top-3, was opvallend gevaarlijk met het vrouwen-kwartet. DVS had steeds het initatief in de score, hoewel de ploeg uit Bleiswijk de tanden liet zien bij 5-6. Toch bleven de Ambachters de bovenliggende partij en werd er met een nipte voorsprong gerust.

Toen na rust Weidevogels direct gelijk maakte, plaatste DVS een sprintje en leek de voorsprong van vier doelpunten de thuisploeg in veilige haven te brengen. Weidevogels toonde nog eenmaal veerkracht (14-12), maar was de 15e goal van DVS beslissend. De slotminuten brachten enkel nog wat goals voor de statistiek (16-14).

In de poule won koploper VEO, en blijft alleen Achilles nog enigszins in het spoor van DVS. Komend weekend kan DVS zich (op verliespunten) naast VEO hijsen, als het in een rechtstreeks duel weet te winnen van de ploeg in Voorburg.

DVS 2 – Weidevogels 2 11-9 (3-2). DVS hield de verdediging goed dicht tegen Weidevogels, dat een hoog tempo hanteert. Echter de Ambachters speelden rommelig en waren niet scherp in de afronding. Dus hielden beide partijen elkaar nagenoeg in evenwicht bij rust (3-2). Door na rust te volharden in “het functiespel” keerde het vertrouwen en de scherpte terug. Dat was genoeg voor de belangrijke winst van DVS, dat zelf naar plek vier klimt en Weidevogels ook direct passeerde in de rangschikking.

DVS 3 - Oranje Wit 6  11-7. Oranje Wit legde DVS geen duimbreed in de weg om de eenvoudige doch belangrijke winst te boeken. DVS speelde in aantal fasen zeer gedegen en verzuimede eigenlijk alleen de score hoger op te overen. DVS, dat minimaal nog een overwinning nodig heeft om definitief uit de bedreigende zone te blijven,  staat op “7 – uit - 9”.

Overige uitslagen:
DVS '69    5 - Oranje Zwart /De Hoekse 3  10 - 13
DVS '69 B1 - Vitesse B2                                13 -   3
DVS '69 C1 - Vitesse C2                               10 -   1
DVS '69 F1 - PKC / Hagero F3                       4 -   1

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!