donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Vrijwilligers hospice De Cirkel krijgen chocoladeworkshop

20 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT -  Als dank voor hun inzet voor het hospice kregen de ruim 80 vrijwilligers van hospice De Cirkel op zaterdag 18 januari jl. een workshop chocolade maken aangeboden bij chocoladeatelier Van Noppen in Ridderkerk.

Na een film over hoe chocolade wordt gemaakt, mochten de vrijwilligers zelf aan de slag met het maken van een bonbonnière en eigen bonbons met decoraties. Er was allerlei chocolade beschikbaar: van melk en puur tot en met wit, geel en rood. De vrijwilligers genoten zicht- en hoorbaar van het maken van de lekkernijen.

In zijn speech bedankte bestuursvoorzitter Peter Top van hospice De Cirkel de vrijwilligers voor hun enthousiaste inzet. “Geen moeite is teveel. Afgelopen week is er een nieuwe vloer gelegd in de woonkamer van het hospice en de vrijwilligers hebben met elkaar de kamer uit- en ingeruimd en schoongemaakt. Zonder vrijwilligers geen hospice dus allemaal hartelijk bedankt voor jullie hulp.”

Tijdens de workshop bleek dat de vrijwilligers behalve goed kunnen zorgen voor hun zieke medemens ook heel creatief zijn. Ze gingen met de mooiste en lekkerste creaties naar huis. Atelier Van Noppen stelde diverse inpakmaterialen ter beschikking om de bonbonnière met inhoud feestelijk in te pakken.

Na afloop was er tijd om nog even na te praten met een hapje en een drankje. Al met al was het een zeer geslaagde middag. “Mensen die zoveel voor hun medemens over hebben, moeten zelf natuurlijk ook eens verwend worden,” aldus de bestuursvoorzitter.

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn ruim 80 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid.

Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. Voor meer informatie: www.hospicedecirkel.nl

Foto: Als dank voor hun inzet mochten de vrijwilligers van hospice De Cirkel zelf aan de slag met het maken van een bonbonnière en eigen bonbons met decoraties. (Foto: Com’an)

Lees meer over:

vrijwilligers hospice
Deel dit bericht met je vrienden!