donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Afscheid wethouder Teunis Stoop

16 januari 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Op woensdag 15 januari heeft wethouder Teunis Stoop officieel afscheid genomen als wethouder van de gemeente Hendriuk-Ido-Ambacht tijdens een receptie in het gemeentehuis. Hij is per 1 januari aan de slag gegaan bij de Reformatorische zorginsteling Cedrah.

Teunis Stoop blikt op zijn weblog als volgt terug:

"Bedankt voor de mooie jaren, bedankt voor de samenwerking op vele terreinen!

Bijna twintig jaar geleden werd ik lid van de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht. In 1994 zag ons dorp er heel anders uit. We hadden een Dorpshuis De Schoof, de brandweerkazerne stond nog aan de Jan van der Heijdenstraat, de flatwoningen aan de Graaf Willemlaan waren recent gerenoveerd, de wijk De Sandeling was in aanbouw, aan beide zijden van de Vrouwgelenweg waren zo’n 70 tuinders actief, er was nog geen Betuwespoortunnel, we hadden jongerencentrum New Adventure, enz. Kortom, echt anders dan nu.

In 2002 werd ik lid van het college van B&W. In de jaren die volgden mocht ik een bijdrage leveren aan de verbetering van de infrastructuur in onze gemeente: de opening van de Ambachtsezoom, de nieuwe rotonde in de Antoniuslaan en de ingebruikname van het nieuwe Noordeinde. Op milieu- en afvalgebied boekten we vooruitgang met een nieuw ondergronds afvalinzamelsysteem (MOL) en de opening van de Milieustraat. Er is ook volop gebouwd in de achterliggende jaren: de herstructurering van de wijk Oostendam, de Heerenhof en vanaf 2010 was ik verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van De Volgerlanden, met nieuwe woningen, het Sophiapark en de Sophiapromenade.

Mijn focus lag op ‘ondernemen’ en ‘samenwerken’: tussen gemeente en gemeenschap, tussen de gemeenten in de Zwijndrechtse Waard (waarmee we in 2011 gelukkig een akkoord bereikten over de samenwerking in De Volgerlanden) en binnen de Drechtsteden (met de vorming van de gemeenschappelijke Sociale Dienst Drechtsteden als één van de successen). Bij mijn nieuwe werkgever Cedrah, zochten ze een ondernemende bruggenbouwer. De in Ambacht opgebouwde kennis en bestuurlijke ervaring neem ik met dankbaarheid mee!

Het wethouderschap is een intensieve baan. Het tijdsbeslag en vooral ook de vele avondvergaderingen leggen druk op je gezinssituatie. Naast uithoudingsvermogen en een goede gezondheid is een stabiele thuisbasis een must voor het functioneren in het openbaar bestuur. Ik ben dankbaar voor al deze gaven. Gaven komen van een Gever! Voor mij is dat van God, onze Schepper, die ons in Zijn Woord ook geboden heeft gegeven die als leefregels heilzaam zijn voor alle mensen. Vanuit die overtuiging ben ik bestuurlijk actief geweest: aanhankelijk aan en afhankelijk van Hem. Hem zij de lof en glorie!

Tot slot: ik dank u allen voor de mooie ervaringen, voor het vertrouwen en voor alle goede dingen die in samenwerking tot stand gebracht zijn. Ik hoop u nog eens tegen te komen in ons mooie dorp!"

Teunis Stoop
wethouder

Lees meer over:

wethouder afscheid teunis stoop
Deel dit bericht met je vrienden!