donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS wint streekderby

13 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - ADO 2–DVS 2 13-13 (7-10): Het jeugdig DVS-2 deed het boven verwachting goed tegen koploper ADO. In de eerste helft stond het team van DVS-coach Hartendorp, dat zeer scherp was,  zelfs vier punten voor (3-7). Maar slordigheden maakten ADO alweer kansrijk bij rust (7-10). DVS leek zich weer in weelde te hullen (vier doelpunten voor) maar verzuimde te temporiseren en de bal in de ploeg te houden. De ploeg uit ’s-Gravendeel kwam terug (11-11), wat een voorbode was tot een enerverende slotfase.

ADO pakte het initiatief maar bleef de spanning aanwezig (12-11; 12-12). Vlak voor tijd leek ADO de punten voor de neus van DVS weg te kapen (13-12), maar in de laatste minuut scoorde DVS alsnog een dubieuze gelijkmaker. Een vermeende overtreding van DVS werd niet door de arbiter zodanig ingeschat zodat  het niet verwachte kansje alsnog werd benut door DVS (13-13). Hoewel ADO nog een grote kans kreeg in de laatste seconden, die niet werd benut, konden beide ploegen zich vinden in de puntendeling. In de poule heeft DVS uitzicht op plek vier, als komend weekend wordt gewonnen van Weidevogels dat op bezoek komt in H.I.Ambacht.

ADO 1–DVS 1 12-18 (7-11)
De tijden dat het Vlaggenschip van DVS met angst in het lijf naar streekgenoot ADO ging, lijken definitief voorbij. De ploeg van DVS-coach Beuk, dat sinds 14 december niet meer een competitiewedstrijd had gespeeld, deed eigenlijk gewoon wat verwacht werd gezien de huidige positie op de ranglijst.

Huidig nummer twee DVS startte sterk en gaf de nummer zeven ADO al direct weinig kans. ADO, dat veel scoorde uit ingestudeerde spelmomenten, kon DVS nog wel enigszins bijbenen ondanks de snel opgelopen achterstand (7-11 ruststand). DVS speelde de tweede helft zakelijk, was collectief sterk maar verzuimde eigenlijk alleen maar om de score flink ophoog te voeren. ADO incasseerde niet alleen de 18 Ambachtse doelpunten, maar door een onnodig opstootje ook nog twee gele kaarten voor een veldspeler en coach.

Komende weken treedt DVS weer aan tegen de toppers in de poule. Eerst volgt huidig nummer vier Weidevogels, dat met een winst zich wel weer kan mengen in de kampioensstrijd. DVS  zal proberen in het spoor te blijven van koploper VEO, dat twee verliespunten minder heeft dan DVS.

Kinderdijk -DVS 3 13-10 (9-7)
Tegen het in de poule net wat hoger geplaatste Kinderdijk ontstond een gelijkopgaande wedstrijd. Het talrijk meegereisde DVS-publiek zag DVS na rust echter in een moeilijke fase komen. Pas 10 minuten voor tijd scoorde DVS weer, en dat bleek te weinig om Kinderdijk beetje te lichten.
In de poule staat DVS nog zesde en zou winst op Oranje Wit komend weekend helpen

Overige uitslagen:
Thor 3 - DVS '69 4                     6 - 15
Maassluis B1 - DVS '69 B1     3 -   9
Kinderdijk C1 - DVS '69 C1   13 -  2
Korbatjo C3 - DVS '69 C2        5 -  2
Oranje Wit D3 - DVS '69 D1    2 -  5
Reeuwijk E2 - DVS '69 E2     15 - 1  

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!