vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Dames 1 Vollido begint 2014 met winst

13 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In de eerste wedstrijd van 2014 speelde de Groot Optiek/dames 1 van Vollido tegen AVVA uit Ameide. De wedstrijd in de eerste helft van het seizoen was spannend geweest (destijds een nipte winst met 3-2) en AVVA is altijd een lastige tegenstander. De wedstrijd ging dan ook vaak gelijk op maar de dames van Vollido wisten vaker het verschil te maken.

Met harde aanvallen en slimme ballen pakten zij belangrijke punten. Ook de service bleek een belangrijk wapen waar AVVA vaak geen antwoord op had. Aan het einde van de 4e set werd de wedstrijd nog onnodig spannend door een serviceserie van een dame van AVVA, maar net op tijd kon Vollido de winst naar zich toe trekken. De eerste 3-1 winst van 2014 is dan ook een feit. De dames staan een goede tweede plaats op dit moment op 2 punten van de nummer 1 aangezien nummer 1 Volley Zuid wat punten heeft laten liggen. Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen SNA op het programma, in Bleskensgraaf.

Voor Lucrasoft/heren 1 was het een minder vreugdevolle middag. De tegenstander, Volley Zuid, stond slechts 11e in het klassement, maar wist toch het initiatief naar zich toe te trekken in de Ridderhal en speelde de mannen in groen-zwarte kleuren te gemakkelijk voorbij in de 1e set. In de 2e en 3e set kon er door Vollido wat meer verschil gemaakt worden, waardoor er een 2-1 voorsprong kon worden bekeken door het publiek.

De voorsprong in de 4e set werd echter te gemakkelijk weggegeven door een matige verdediging en een onduidelijke arbitrage, waarna Volley Zuid de kansen rook en deze ook greep. Bij een 2-2 stand was het uiteindelijk Volley Zuid dat de 5e set ook wist te winnen en met de winst naar Rotterdam terugkeerde. Door deze nederlaag is het verschil met de nummer 1 weer opgelopen tot 3 punten. Aanstaande vrijdagavond staat er een belangrijke wedstrijd tegen King Software VCN op het programma.

Lees meer over:

volleybal vollido
Deel dit bericht met je vrienden!