donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Aantal voorzieningen in Ambacht helft minder dan in vergelijkbare plaatsen

9 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Bureau BRO uit Boxtel heeft voor alle Drechtsteden een analyse gemaakt van de detailhandel. Dit rapport kreeg de naam: "Regionale Detailhandetailhandelsvisie Drechtsteden".

In dit rapport wordt een gedegen analyse van de detailhandelssituatie in de regio gemaakt. Hieruit blijkt o.a. dat het aantal commerciele voorzieningen in Hendrik Ido Ambacht veel kleiner is dan in een gemiddeld vergelijkbare plaats, maar dat het aantal wel groeiend is. De crisis lijkt de Ambachtse detailhandel in dit opzicht nog niet te raken. 

Hieronder enkele voor Hendrik Ido Ambacht relevante pagina's uit dit rapport.

De analyse heeft plaatsgevonden op twee niveaus. Allereerst een analyse van de betreffende gemeente, en daarbij een analyse van de structuurbepalende winkelgebieden.

Aangegeven wordt wat de omvang en samenstelling van de detailhandel is, de schaal van het aanbod, de leegstand, etc. 

Ten aanzien van het aanbod wordt de ontwikkeling sinds 2008 aangegeven. Opvallend hierbij is dat de leegstand van het aantal panden in Hendrik Ido Ambacht ten opzichte van 2008 met 11 procent is gestegen, en zo zou je kunnen danken dat toch ook de crisis in Hendrik-Ido-Ambacht goed merkbaar is. 

 

Lees meer over:

detailhandel winkels crisis
Deel dit bericht met je vrienden!