donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

AmbachtSamen belevenistafel officieel overgedragen

2 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - AmbachtSamen belevenistafel officieel overgedragen

Op dinsdag 31 december 2013 is de AmbachtSamen belevenistafel officieel vergedragen door Stichting Ambacht Samen aan De Blije Borgh te Hendrik-Ido-Ambacht. De Stichting AmbachtSamen beoogt personen en organisaties in Hendrik-Ido-Ambacht met elkaar te verbinden en op die manier de kracht van samenwerking beter te benutten.
 
De AmbachtSamen belevenistafel is daar een voorbeeld van. In goede samenwerking met lokale partijen en fondsen is de tafel aangekocht en wordt nu overgedragen als hulpmiddel binnen een programma dat de Blije Borgh zal opzetten voor kwetsbare ouderen.
 
De AmbachtSamen belevenistafel is een multitouchtafel. Deze tafel is een middel dat hulp kan bieden bij de verschillende aspecten van het werken met ouderen. Maar ook jonge kinderen waarderen de mogelijkheden die de tafel biedt om samen bijvoorbeeld een puzzel op te lossen. Het is nieuwe technologie, maar heel toegankelijk en laagdrempelig.
 
Het bovenblad is een aanraakscherm. Hierdoor kunnen meerdere mensen tegelijk op een eenvoudige en intuïtieve wijze samen de inhoud ontdekken. De speciale software richt zich op drie aspecten, communicatie, geheugentraining en beweging. Het Historisch genootschap van Hendrik Ido Ambacht heeft beeldmateriaal voor gebruik op de tafel aangeleverd.
 
De tafel is mede mogelijk gemaakt door Rhiant, VOF Bouwcombinatie van Wijnen-GN Bouw, Onwijs, het Spoorfonds, De Blije Borgh, de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en het Fonds Sluyterman van Loo ouderenprojecten.

Lees meer over:

ouderen blije borgh
Deel dit bericht met je vrienden!