donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

SGP-ChristenUnie: 'Aansluiting fietspaden op waterbusplein'

30 december 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - Voor Bart van Ginkel van de SGP-ChristenUnie is het belangrijk dat Hendrik-Ido-Ambacht vlot en veilig bereikbaar is: “Een goede bereikbaarheid is in het belang van alle reizigers. Daarom maak ik mij sterk voor een goede aansluiting van de fietspaden op het nieuwe waterbusplein.”

De nieuwe waterbushalte komt op een beter bereikbare plek aan het Noordeinde te liggen. Daar zal ook een aantrekkelijk plein met voldoende ruimte voor het stallen van fietsen en het parkeren van auto’s worden gemaakt. “Om dit waterbusplein zo optimaal mogelijk bereikbaar te maken vanuit de bebouwde kom van de gemeente, maak ik me sterk voor het doortrekken van de Antoniuslaan.

Door deze weg in te richten met een vrijliggend fietspad hoef je als fietser niet meer de gevaarlijke oversteek van de Nijverheidsweg te maken”, aldus Bart van Ginkel. Ook vindt hij een goede aansluiting van de fietspaden op het waterbusplein belangrijk omdat zo het gebruik van de fiets wordt gestimuleerd. “Op deze manier leveren wij een bijdrage aan het milieu.

Dit ziet de SGP-ChristenUnie als haar opdracht. Zorg voor het milieu staat dan ook prominent in ons verkiezingsprogramma Bouwen en Bewaren.” In de wijk Volgerlanden-Oost zijn onlangs vrij liggende fietspaden aangelegd. Dit zijn fietspaden die een eigen strook hebben. Bart van Ginkel (50 jaar) wil het liefst zo veel mogelijk van deze fietspaden ook richting de nieuwe waterbushalte. “Deze fietspaden zijn veel veiliger en efficiënter.”

Foto: Bart van Ginkel op de huidige locatie van de halte van de waterbus. “Ik maak mij sterk voor vrijliggende fietspaden in aansluiting op het nieuwe waterbusplein.” (Fotograaf: Jeroen van der Laan.)

Zorg voor fietsstallingen 
De huidige locatie van de waterbushalte is niet ideaal. Het ligt ver van de doorgaande weg af en er is hier geen sprake van parkeerplaatsen of van voldoende fietsstallingen.

In de nieuwe situatie zal er een forse verbetering zichtbaar zijn. “Verder wil ik graag dat de aansluiting van de waterbus op het openbaar vervoersysteem nader wordt onderzocht. Ik verwacht dat de vervoerder van de waterbus na de verplaatsing veel reclame maakt in Hendrik-Ido-Ambacht. voor dit unieke systeem van vervoer over het water.”

Oplaadpunten
Om het recreatief- maar ook zakelijk fietsverkeer verder te stimuleren wil Van Ginkel, die in het dagelijks leven werkzaam is binnen de IT-sector,  op het nieuwe waterbusplein ook oplaadpunten voor elektrische fietsen. “De elektrische fiets is met een enorme opmars bezig. Er zijn al meer dan één miljoen elektrische fietsen in Nederland.

Zeker ouderen en mensen die een langere afstand moeten overbruggen maken hier gebruik van. Daarom wil ik graag meer oplaadpunten voor elektrische fietsen in Hendrik-Ido-Ambacht. Een ideale locatie voor zo’n oplaadpunt lijkt mij het nieuwe waterbusplein.”
 

Deel dit bericht met je vrienden!