donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

CDA: ‘’College belooft parkeerdrukte Reeweg aan te pakken’’

30 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - "Er moet snel een plan komen om de parkeerdrukte bij het winkelcentrum op de Reeweg terug te dringen". Dat vond het CDA. De partij had eerder bij het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld om een blauwe zone in te stellen.

Vooral op zaterdag is het erg druk op de parkeerplaats (en omliggend gebied) vanwege sport- en voetbaldrukte. Een blauwe zone komt er niet omdat volgens een inventarisatie van de gemeente de parkeerplaatsen niet 90 procent van de tijd bezet zijn. ‘’Ik vraag mij af of dit bij andere gebieden, waar wel een blauwe zone is, wel het geval is,’’ zegt Steven van Die (CDA), ‘’maar ik ben tevreden met de verbeteringen die het college beloofd heeft om door te voeren. Onze vragen zijn niet voor niets geweest’’.

"De gemeente gaat met duidelijke borden bezoekers van het sportpark omleiden naar de parkeerplaats bij de Ridderhal. Dat is ook dichtbij het sportpark en er is daar voldoende ruimte. Daarnaast wil het college parkeerbegeleiders inzetten bij voetbaldrukte op het sportpark".

Van Die: ‘’Het college verdient de tijd om deze veranderingen door te voeren, maar het mag geen papieren intentie blijven’’.

Foto: Parkeerdrukte op zaterdag bij winkelcentrum Reeweg.

Zie ook:

Lees meer over:

ridderhal reeweg
Deel dit bericht met je vrienden!