donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

DVS voelt nattigheid

23 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het teleurstellend jaareinde voor DVS: de laatste thuiswedstrijd van DVS-2 werd gestaakt door een lekkende sporthal. De erop volgende wedstrijd van het vlaggenschip werd ook afgelast. Het talrijk aanwezige publiek kon slechts nog applaudisseren voor het resultaat van de Grote Clubactie voor DVS.

DVS 2 – Velocitas 2 bij 7-12 gestaakt
DVS was zeker niet kansloos tegen de hoogvlieger uit Leiderdorp. In de tweede helft (7-12) werden de aspiraties verstoord door druppels water op de speelvloer, wat verder spelen te risicovol maakte. Het dak van de Ambachtse Sophiahal bleek opnieuw de boosdoener. Tijdens de wedstrijd begon het te regenen en toen bleek dat al eerder doorgevoerde reparaties aan het dak niet de al eerder geconstateerde lekkages hadden opgelost.
 
De arbiter kon niet anders dan de wedstrijd te staken vanwege dit veiligheidsrisico voor beide team.
 
Wat het sportieve en financiële gevolg zal zijn laat zich vooralsnog nog raden, maar het is duidelijk dat de gemeente H.I.Ambacht ernstig in verlegenheid is gebracht door dit zich herhalende voorval.
 
DVS 1 – Velocitas 1 niet gespeeld
Omdat de wedstrijd niet kon doorgaan, konden de Ambachters zich alleen nog maar richten op het jaar 2014, waarin verwacht lang mee te kunnen doen in de strijd om de bovenste plaatsen. DVS staat nu steviger op de tweede plaats (10 punten), omdat koploper VEO won van Achilles, dat nu samen met Weidevogels plek vier deelt (8 punten). 
 
Pas op 11 januari wordt de titelstrijd hervat, als DVS naar streekgenoot ADO gaat. 
 
DVS 3 – HKV 4 8-4 (5-3)
Verrassend eenvoudige winst van DVS tegen een inspiratieloos HKC. De winst komen de Ambachters goed van pas omdat het nu in de middenmoot aansluit.
 
Grote clubactie:
DVS maakte bekend wie de meeste loten hadden verkocht en de eer viel te beurt aan het E-2 team en Wessel Zuidweg. Ruim EURO 2000 is er voor de club DVS opgehaald, wat ook hard nodig is in deze tijden waarin kleine sportclubs het moeilijk hebben!
 
Overige uitslagen:
DVS '69    4 - GKV 4                      4 -   9 
DVS '69    5 - ACKC 5                   6 - 10 
DVS '69 B1 - Merwede B2           7 -   6 
DVS '69 C1 - Albatros C1            2 - 10 
DVS '69 C2 - Sporting Delta C4  5 -   1 
DVS '69 E1 - NIO E1                     5 - 13 
DVS '69 E2 - Spirit E1                  1 -   6 
DVS '69 F1 - ADO F2                    9 -   0 
 
Voor meer informatie over de enige Ambachtse korfbalvereniging: www.dvs69.nl
 

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!