donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

Kerst op de John F. Kennedyschool in teken van `Wereldmarkt`

20 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op woensdag 18 december hebben de kinderen van de katholieke basisschool John F. Kennedy, locatie Volgerlanden,  gezellig met elkaar Kerst gevierd. 

De Kerstviering bestond dit jaar uit twee delen:
’s Ochtends was er de kerstviering in “De Ark” voorgeleid door Pastoor Visser. De kinderen waren gezamenlijk van school naar de kerk gelopen om Kerst te vieren. Iedere groep mocht zijn eigen kaars aansteken en hun eigen Kerstwens uitspreken. Zo kwam er uit een groep de wens om jezelf te mogen blijven en ook voor vrede en vrijheid werd er een wens uitgesproken.

Er werden prachtige liederen gezongen door de kinderen, begeleid door het kerkorgel. Voor de gelegenheid was er zelfs een heus ouderenkoor opgericht, waardoor ook bij deze activiteit de participatie van ouders werd benut. Daarnaast  hebben de kinderen geboeid zitten luisteren naar het Kerstverhaal van Pastoor Visser. Het Thema van de viering was “Wereldmarkt”.

Elke groep had zich in de dagen voorafgaand verdiept in een werelddeel en zij mochten hun zelfgemaakte werelddeel naar het altaar brengen. Ieder werelddeel stond voor ”een verhaal”, dat belangrijk genoeg is om gehoord te worden. Een cacaoboer in een ontwikkelingsland mag niet langer worden uitgebuit. En het timide kind mag niet langer genegeerd of buitengesloten worden. Daarom schonken wij in dit thema aandacht aan ervaringen van kinderen dichtbij, maar ook aan de Rechten van de Mens. Zonder hun verhalen is de wereld namelijk niet heel, niet compleet.

’s Avonds was er traditiegetrouw het Kerstdiner. Alle kinderen kwamen om 17.00 uur op hun kerstbest terug op school. Wat zagen ze er allemaal feestelijk uit. In de klassen werden er verhalen verteld en liedjes gezongen, maar natuurlijk ook gegeten. Terwijl de kinderen in de klassen genoten van de heerlijke hapjes en drankjes, was er voor de ouders een gezellige kerstborrel  op het schoolplein.

Voor de gelegenheid was deze omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt met vuurkorven, waar men onder het genot van Erwtensoep, Warme chocolademelk, diverse hapjes en livemuziek, verzorgd door onze muzikale ouders, heerlijk konden samenzijn, totdat de kinderen weer uit de klassen kwamen. Ter afsluiting van deze gezellige dag, heeft elke groep hun eigen kerstlied uit de Kerkviering gezongen voor de ouders. Wat gaf dat een heerlijk kerstgevoel. Met z’n allen samen en een ieder  mocht “gehoord worden”.
 

Lees meer over:

De Ark wereldmarkt vuurkorven
Deel dit bericht met je vrienden!