donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

Eindejaar concert Duyschot: Thalia Ensemble

16 december 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - Een maal per jaar organiseert de Stichting Duyschot Concerten een concert in de avond. Op zaterdag 28 december is dat weer het geval. Om 20.00 uur treedt het Thalia Ensemble op. Het ensemble bestaat uit drie blazers die op oude instrumenten muziek op een authentieke manier vertolken. Zij doen dat onder het motto: ‘De klassieke grootmeesters en hun musici’.

Het Thalia Ensemble bestaat uit Sara Assmann, hobo, Diederik Ornée, klarinet en Hylke Rozema, natuurhoorn. Er wordt in wisselende samenstellingen opgetreden al naar gelang het programma dat wordt uitgevoerd. Het ensemble speelt kamermuziekwerken uit de periode 1750 – 1850. Het heeft zich gespecialiseerd in de uitvoering op historische instrumenten en de authentieke uitvoeringspraktijk is hun bron van inspiratie. De musici werkten met experts zoals Stanley Hoogland, Alfredo Bernardini, Benny Aghassi, Teunis van der Zwart, Eric Hoeprich, Jill Feldman en Ernst Schlader.

Sinds 2011 is het Thalia Ensemble zeer regelmatig bij Nederlandse en Duitse podia te horen, o.a. bij het Utrecht Oude Muziek Fringe Festival in 2011 en 2012, de Leitheimer Schloss-Konzerte (DE) in 2012 en de Erbdrostenhofkonzerte in Münster (DE) in 2012. Daarnaast organiseerde het Thalia Ensemble een eigen concertreeks in het seizoen 2011/2012, met drie verschillende programma's, uitgevoerd tijdens negen verschillende concerten in Hoorn, Amsterdam, Hilversum en Breda.

Het jaar 2013 is voor de Stichting Duyschot Concerten succesvol geweest met een gevarieerd aanbod van muzieksoorten en hoogwaardige professionele musici. Na het concert van 28 december is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een glaasje elkaar te ontmoeten en daarover nog wat na te praten. Het bestuur nodigt iedereen daarvoor van harte uit.

De serie zal in 2014 verder gaan met haar concerten. Het eerste van het nieuwe jaar is op 25 januari. Dan concerteert Ton Koopman, die geen nadere introductie behoeft.

Datum: zaterdag 28 december 2013
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Plaats: Dorpskerk, Kerkplein, Hendrik-Ido-Ambacht
Nadere informatie: www.duyschot.nl
Twitter: @DuyschotConcert
Facebook: Duyschot Concerten

Lees meer over:

kerkplein dorpskerk
Deel dit bericht met je vrienden!