donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

Korfballers van DVS wanen zich al veilig

16 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Fluks 1 – DVS 1 9-13 (6-4): In Noordwijk was DVS niet scherp bij aanvang (2-0) en kon het niet hoogstaand spelende Fluks een 4-1 voorsprong pakken. Het werd daarbij niet geholpen door de warrig leidende arbiter, maar DVS kon maar niet boven zichzelf uitstijgen in een troosteloze ambiance (6-2).

Ondanks de korte opleving voor rust aan DVS zijde (6-4) was DVS-coach Beuk er niet gerust op en maakte hij dat zijn ploeg in de rust duidelijke. Dat bleek te helpen, want direct vanuit de uitbal maakte DVS 6-5. Hoewel Fluks nog met 7-5 counterde, was dat toch meteen het laatste wapenfeit van de thuisploeg. DVS ging beter spelen en ging via 7-7 naar 7-9. De opleving aan DVS zijde was van korte dur. Het spelpeil zakte weer in maar de thuisploeg profiteerde en niet en trachtte DVS nog verder uit het spel te halen met verbaal geweld aan de zijlijn  en ruw spel.

Het deerde de Ambachters niet. Bij 8-11 bleken de wissels aan Fluks zijde ook niet succesvol zodat DVS niet veel meer hoefde te doen om de winst veilig te stellen.

Een lelijke winst derhalve maar na zes wedstrijden toch al op tien wedstrijdpunten staan: dat betekent dat DVS zich al nagenoeg in veilige haven heeft gespeeld en zelfs (op plek twee!) nog immer meestrijd om de bovenste plaatsen! Komend weekend speelt DVS de laatste “heenwedstrijd”- tevens laatste competitiewedstrijd van 2013- teen laagvlieger Velocitas. Deze ploeg uit Leiderdorp smaakte vorige week het zoet van de eerste overwinning (winst op ADO) en laten we hopen dat het daarbij blijft! Aanvang 19 uur Sophiahal.

Fluks 2 – DVS 2 8-9 (4-6): DVS, dat nog immer moet improviseren in de samenstelling,  had tegen Fluks immer het initiatief  (0-1, 1-1 ,2-3). Kort voor rust wist het achttal van DVS-coach Hartendorp steeds een gaatje van twee tot drie goals te houden. De twijfelachtige leiding van de arbiter deed daar niets aan af. Fluks bleek niet te kunnen profiteren van de daardoor veelvuldig verkregen vrije ballen.

Na rust bleef de voorsprong lange tijd intact (5-8) maar aanvallend succes was er nu veel minder ten opzichte van vorige week. Fluks drong aan, DVS ging onzekerder spelen (7-8) en kwam zelfs goed weg toen de Noordwijkers bij 8-8 een strafworp miste. Omdat DVS goed in de functie bleef spelen kon DVS nog antwoorden met 8-9 en kon het zich zelfs nog permitteren kansen te missen. De pijp was inmiddels leeg bij Fluks.

Met deze winst klimt DVS en sluit het aan bij de top-3. Komend weekeinde de laatste thuiswedstrijd van het jaar: Velocitas -2 komt dan op bezoek, aanvang 17.45

KCR 7 – DVS 3  19-5 (11-1): Koploper en het volop met routine spelende KCR speelde een “perfect game” in de beginfase. DVS kon alleen maar toekijken hoe de thuisploeg doorraasde naar de 9-0.  Na rust was de demonstratie voorbij en kon het vandaag zeer jeugdige DVS meekorfballen.

Overige uitslagen:
DeetosSnel 8 - DVS '69 4             14 - 10
Good Luck 3 - DVS '69 5               12 - 12
KCR B2 - DVS '69 B1                       4 - 14
ONDO C1 - DVS '69 C1                   8 -   7
SKV C1 - DVS '69 C2                       4 -   1
SKV D1 - DVS '69 D2                       4 -   2
Vriendenschaar E1 - DVS '69 E1  5 -   3
Trekvogels E1 - DVS '69 E2           5 -   3
PKC / Hagero F3 - DVS '69 F1       1 -   3

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!