Klinkende winst DVS in topper

09 december 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Een heerlijk schouwspel was deze wedstrijd van DVS 1 tegen Achilles 1, met name in de eerste helft, toen Achilles direct de tanden liet zien door initiatief te tonen en kansen ogenschijnlijk eenvoudig af te ronden (0-2, 1-4). Toch kwam DVS terug en na 7-7 werd voor het eerst de voorsprong gepakt. Dat was nog geen voorbode voor de ommekeer, want beide ploegen lieten elkaar niet meer los tot aan de rust. DVS pakte wel net dat puntje voorsprong (12-11). Na rust maakte DVS direct 13-11 en langzaam liep DVS uit (14-12,16-13). Bij 18-15 ontstond een soort impasse: beide teams probeerden wel maar scoorden ruim tien minuten niet. De eerstvolgende score van DVS leek beslissend maar Achilles liet nog een keer de tanden zien (19-17). De 20-17 was de verlossende voor de Ambachters. Het slordig wordende spel van de bezoekers was al ingetreden zodat DVS de overwinning nog klinkender kon maken: 21-17.

In de ranglijst verstevigt DVS haar tweede positie, nog immer twee punten volgend op koploper VEO, dat zelf won van runner-up Weidevogels. Komend weekend speelt DVS de uitwedstrijd tegen Fluks, dat vier punten heeft. In Noordwijk probeert DVS haar huidige puntenaantal van “zes uit vier” verder te verhogen en in het kielzog van de koploper te blijven.

DVS 2 - ACHILLES 2 17-8 (9-4): Broodnodige winst voor DVS dat veel rebounds noteerde en ook de aanvalsopbouw van de bezoekers regelmatig verstoorde. DVS, dat al afstand nam bij rust ,”speelde prima in de functies” zodat ook na de pauze de score bijna verdubbeld kon worden.
DVS klimt dankzij deze overwinning liefst twee plaatsen richting middenmoot, omdat concurrenten Fluks en DSO verloren! Komend weekend gaat DVS-2 dus ook naar Fluks.

DVS 3 - ADO 3 7-11: Het jeugdige DVS had geen passend antwoord op het geroutineerde ADO, dat enkele oud-1 spelers in de gelederen heeft.
DVS blijft daardoor in de competitie in de onderste regionen verkeren.