donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

Getuigen gezocht beroving Ring Hendrik-Ido-Ambacht

9 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Een 13-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft vrijdagavond melding gedaan van een beroving op de Ring. De politie zoekt getuigen.

Volgens de verklaring fietste de 13-jarige jongen rond 18.30 uur vanaf de Develsingel in Zwijndrecht richting huis toen hij werd aangesproken door een jongen, ook op een fiets, die hem de weg vroeg. Na dit gesprek achtervolgde de jongen hem. Op de Ring in Hendrik-Ido-Ambacht werd hij door de jongen klemgereden. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn smartphone afgeven. Op dat moment reed een busje langs waardoor de jongen wist te ontkomen en snel naar huis kon fietsen. De jongen achtervolgde het slachtoffer nog tot aan zijn woning en fietste toen weg.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die de jongens hebben zien fietsen of de daadwerkelijke beroving hebben gezien. Zoals de bestuurder van het busje. Heeft u iets gezien of informatie die van belang kan zijn, neemt u dan contact op met de recherche van Dordrecht via 0900-8844.

Route
De jongens hebben achter elkaar aan gefietst vanaf de Develsingel in Zwijndrecht door de Pietermantunnel over de Officiersvliet en linksaf de Bootjessteeg op. Bij de kruising met de Langeweg zijn zij rechtdoor gegaan. Verder over de Krommeweg in Hendrik Ido Ambacht tot de Silverkamp, de fietstunnel door richting de Ring. Op de Ring bij de T-splitsing tussen Koolwijk en Het Hof zou het slachtoffer zijn klemgereden.

Signalement
Het signalement van de dader:

-licht getint

-15-17 jaar

-puber snorretje

-donker kort haar, beetje plat

-sprak goed Nederlands

-circa 1.80 meter

-normaal postuur

-zwart/donkerblauwe bubblecoat jas met opvallende, rode, horizontale band op borsthoogte, circa 10 cm hoog. Deze band liep over de gehele breedte van de borst.

-donkere spijkerbroek

Hij verplaatste zich op een donkere damesfiets zonder licht. Opvallend is dat deze fiets herrie maakte.

Deel dit bericht met je vrienden!