dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Ambacht

Sinterklaasfeest op de John F. Kennedyschool met spectaculaire aankomst

6 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Vol spanning wachtten de leerlingen, ouders en het team van de John F. Kennedyschool, locatie Volgerlanden, donderdagochtend 5 december op de komst van Sinterklaas.

Alle leerlingen hadden zich verzameld op het schoolplein en terwijl iedereen de sinterklaasliedjes mee stonden te zingen, ontdekten ze dat er twee Zwarte Pieten op het dak van de school liepen. Ze waren totaal in paniek, want waar was Sinterklaas en zou hij nog komen?

Plots kwam er met loeiende sirene, knipperlichten en veel getoeter een heuse politieauto het schoolplein opgereden. En wie stapte er als eerste uit? Sinterklaas! De politie had hem onderweg opgepikt. Wat bleek: de wegwijspiet had de verkeerde kaart meegegeven, waardoor ze de school niet konden vinden en veel te laat zouden komen. Gelukkig had een politieagente ze gezien en heeft er zo voor gezorgd dat het feest op de John F. Kennedyschool op  tijd door kon gaan.

Sinterklaas en zijn pieten gingen bij elke klas op bezoek en werden door de kinderen verrast met leuke liedjes, dansjes, gedichten en tekeningen. De kinderen van de bovenbouw hadden zelfs gezamenlijk een Spaanse maaltijd samengesteld. Niet alleen lekker en leuk, maar ook erg leerzaam. Wat hadden de kinderen weer hun best gedaan. Ook dit jaar was het bezoek van Sinterklaas met zijn pieten weer een groot succes.
 

Lees meer over:

sinterklaas volgerlanden
Deel dit bericht met je vrienden!