donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

Onthulling 'social sofa' in het Sophiapark

6 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Vrijdag 6 december onthulden om 11.30 uur wethouder Michel van der Vlies en vestigingsdirecteur Christa Uithol samen met bewoners de nieuwe ‘social sofa’ in het Sophiapark in Hendrik-Ido-Ambacht.

De social sofa is een geschenk van de jubilerende woningcorporatie Woonkracht10 en krijgt een prominente plek in het park. Bewoners uit de wijk werkten hard om de betonnen bank met honderden mozaïeksteentjes een passende uitstraling te geven.
 
Bijzondere samenwerking
Bewoners uit de wijk, jong en oud, bedachten samen het ontwerp van de bank en droegen zo hun steentje bij aan de herinrichting van het Sophiapark. Deze samenwerking bracht Woonkracht10 tot stand met het Projectbureau De Volgerlanden en het team wijk- en buurtgericht werken van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Het doel was het creëren van een aantrekkelijke, zelfgemaakte ontmoetingsplek die de onderlinge contacten en betrokkenheid bij de wijk verhoogt. Uiteindelijk toverden negen enthousiaste bewoners de betonnen straatbank om tot een ‘social sofa’ met honderden kleurrijke mozaïeksteentjes. Na acht weken werken is de bank ‘bekleed’ en gereed om in gebruik te nemen door alle bewoners in de omgeving.
 
Goede praatplek
Vanaf vrijdag staat de bank in het park onder de Koningsboom te pronken. De bank moet bewoners uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan. Wethouder Michel van der Vlies geeft het voorbeeld.

Hij gaat kort na de onthulling in gesprek met een aantal bewoners en stelt hen een aantal vragen over het wel en wee in de wijk. De wethouder geeft zijn stokje graag letterlijk door aan omwonenden die met elkaar het gesprek willen voeren.

Zo willen gemeente en Woonkracht10 benadrukken dat praten verbind. Inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht zijn uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Deel dit bericht met je vrienden!