DSO eenvoudige prooi voor DVS

02 december 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - DSO-1 - DVS 1  8-15 (3-6): Matige wedstrijd in Klundert dat werd getemporiseerd door de thuisploeg middels het “achterverdedigen”. Dat leek te werken want DVS was niet scherp. Na 2-2 liep DVS desondanks uit naar de 3-6 voorsprong. Omdat DVS na rust de bal uitnam kon het direct het tempo bepalen. Dat was direct succesvol  (3-8) maar daarna ontstond hetzelfde eentonige beeld van de eerste helft. Toch had DVS nu wel op enkele momenten de scherpte en stelde het al in een vroeg stadium de zege veilig.

In de ranglijst bevindt DVS zich in goed gezelschap: DVS deelt de tweede plaats met ploegen als Achilles en Weidevogels, allen volgend op twee punten van de tot heden ongenaakbare koploper VEO. Komend weekend komt Achilles op bezoek in Ambacht: een belangrijke wedstrijd dus!

DSO-2 - DVS 2  12-9 (5-5): Gevoelige nederlaag voor de Ambachters, die de kansen vooraf toch hoger ingeschat hadden. Echter blessures spelen de ploeg parten, waardoor het improviseren bleek. Dat leek aanvankelijk niet goed uit te pakken: DVS kwam drie punten achter maar begon vervolgens met een goede inhaalrace (7-8). DVS kon niet doordrukken en leek nog meer geïmponeerd door vier goals van thuisploeg DSO. Een gemiste strafworp en slechts een doelpunt in de slotfase bleek niet voldoende om het DSO nog serieus moeilijk te maken.

DVS zakt nu naar de onderste plaatsen van de ranglijst, maar de achterstand met de brede middenmoot is slechts twee punten.

Merwede 4 - DVS 3 8-4 (4-0): Slechte start van het weekend van DVS-3 Op vrijdagavond kwamen de Ambachters maar niet in het wedstrijdritme, maar ook niet in de nodige scoringsdrift. De veelzeggende stand van 4-0 stond op het wedstrijdbord tijdens de rust. Na rust waren beide ploegen volledig in evenwicht, zodat DVS ten onder ging