zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

SGP-ChristenUnie presenteert kandidatenlijst

27 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De SGP-ChristenUnie Hendrik-Ido-Ambacht heeft de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen op 19 maart 2014 vastgesteld. Deze christelijke combinatie kiest voor continuïteit en ervaring in de Ambachtse politiek. Kandidaat-lijsttrekker André Flach is trots op de zeven mensen achter hem op de kandidatenlijst.  “Allemaal gedreven mensen met veel ervaring en goede contacten in ons mooie dorp. Samen voor één ambitie met een knipoog naar de naam van ons dorp: Handhaven Identiteit van Ambacht!”

De eerste acht kandidaten van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen namens de SGP-ChristenUnie. Van rechts naar links: 1. André Flach, 2. Leo Platschorre, 3. Willem Schneider, 4. Peter Boudewijn, 5. Cees Timmers, 6. Erik van Hartingsveldt, 7. Jeroen van der Laan, en 8. Bart van Ginkel. Foto: Pieter Dijksman

De lijst wordt aangevoerd door André Flach (37 jaar). Hij was de afgelopen vier jaar als parttime wethouder namens de SGP-ChristenUnie werkzaam. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met onderwerpen rondom financiën en communicatie. Voor zijn baan als wethouder was hij actief als raadslid en burgerraadslid. André is getrouwd en vader van vier zoons. Naast zijn politieke loopbaan is hij sinds 2004 werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de drogisterijbranche.

Op de 2e plaats op de lijst staat Leo Platschorre (57 jaar). Platschorre is fractievoorzitter van de huidige fractie en lid van de gemeenteraad sinds 2002. In het dagelijks leven is hij Secretaris van de Raad van Bestuur van een Stichting die diensten verleent aan mensen met een handicap in de provincie Noord-Brabant.

De 3e plaats wordt ingenomen door Willem Schneider die vanaf 1996 actief is als raadslid. Aanvankelijk werkte hij als beleidsmedewerker van de toenmalige RPF-Tweede Kamerfractie, een fractie die opging in de fractie van de ChristenUnie, in Den Haag.  Nu is Willem (54 jaar), die politicologie studeerde, werkzaam voor een onderzoeksbureau dat voor de Rekenkamercommissie Dordrecht werkt.

Daarop volgt Peter Boudewijn  (49 jaar) die sinds 2004 betrokken is bij de Ambachtse politiek met een focus op Welzijn, Onderwijs en Sociale Zaken.  In het dagelijks leven is hij Sales Director Europe bij Accenture, een internationaal bedrijf op het gebied van managementconsulting en outsourcing. 

De 5e plaats op de kandidatenlijst wordt ingenomen door Cees Timmers die vanaf 2006 lid is van de gemeenteraad. Cees studeerde aan de Technische Universiteit in Delft en werkt als consultant bij Infratec Total Solutions, waarvan hij ook mede-eigenaar is.

Op de zesde plaats staat de 38-jarige Erik van Hartingsveldt. In het dagelijks leven is hij werkzaam als adviseur bij Multi Import te Rotterdam. Multi Import is  als importeur en groothandel gespecialiseerd in de levering van onder andere airconditioning apparatuur en toebehoren. Erik is sinds 2009 actief in de Ambachtse politiek.

Hij wordt gevolgd door de 28-jarige Jeroen van der Laan. Hij is sinds 2011 betrokken bij het fractiewerk. Hij studeert politicologie aan de Universiteit van Antwerpen en is werkzaam binnen het MBO–  en HBO-onderwijs.

De achtste plaats wordt ingenomen door de  50-jarige Bart van Ginkel. Deze geboren Ambachter is sinds 2006 actief in de politiek. Hij is werkzaam binnen de IT-sector als applicatiebeheerder bij scheepsbouwer IHC Merwede in Kinderdijk.

Beoogd lijsttrekker André Flach: “De SGP-ChristenUnie kiest voor continuïteit en inzet van ervaring maar ook voor vernieuwing met een nieuwkomer op een verkiesbare plaats”.  Op deze lijst staan kandidaten met veel bestuurlijke- en politieke ervaring in Hendrik-Ido-Ambacht. Wij gaan voor continuering van onze sterke positie in raad en college en hopen ons werk te doen in afhankelijkheid van de Heere God.”
 

Deel dit bericht met je vrienden!