vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Korfballers van DVS onderuit in Topper

25 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Hoewel VEO vooraf hoog werd ingeschat, bleek DVS toch voldoende kansen te krijgen tegen de ploeg uit Voorburg. In het begin ging het gelijk op (4-4) maar daarna liet VEO zien waarom ze op veld een terechte eersteklasser is. Er werd met scherp geschoten, en DVS was niet in staat het gevaarlijke schot af te blokken. Rust 4-11.

Na rust een indrukwekkende inhaalrace van de thuisploeg: DVS kroop dichterbij en kon zelf zich naast VEO spelen (11-11). Het publiek ging er nog eens goed voor zitten want een verrassing leek in de lucht te hangen. Echter VEO scoorde snel twee goals en bleef in het zadel zitten. DVS bleek niet bij machte nog enig verweer te geven want pas bij 11-16 kwam de ploeg pas weer tot score. VEO bleef soeverein meescoren waardoor DVS niet meer serieus dichtbij kwam (14-18)

Ondanks deze nederlaag staat DVS na drie wedstrijden keurig op een tweed eplaats, de concurrentie is wel dichtbij nu. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij DSO in Klundert.

DVS 2 – Dijkvogels 3 19-4 (8-1): Eenvoudige overwinning van DVS tegen een onthutsend zwak Dijkvogels-3. Omdat dit voor DVS pas de eerste punten zijn zal niemand daar om malen!

Door deze overwinning sluit DVS meteen aan in de nog brede middenmoot. Daarin staat ook het Brabantse DSO, waar DVS komend weekend op bezoek gaat.

4e klasse Q:  DVS 3 – ACKC 3 10-9: Eerste winst van DVS waarbij de uitslag vermoed dat het een lastige klip voor de Ambachters was. Dat was het niet. DVS had de buit al ruim voor het einde binnen, maar het liet bij 6-9 de bezoekers te makkelijk toe dichterbij te komen.
Het is voor DVS het derde punt en daarmee bevindt de ploeg zicht in de middenmoot.

 

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!