vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

André Flach lijsttrekker voor de SGP-ChristenUnie

18 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De SGP-ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht schuift André Flach naar voren als beoogd lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Hiermee volgt hij Teunis Stoop op die twee keer eerder de lijst van de SGP-ChristenUnie aanvoerde, en vorige week aankondigde de politiek te gaan verlaten. De ledenvergadering van de SGP moet deze voordracht nog wel goedkeuren.

De 37-jarige André Flach is sinds 2004 actief in de Ambachtse politiek. “Ik ben beschikbaar om opnieuw mijn bijdrage te leveren. Hendrik-Ido-Ambacht is een dynamische en groeiende gemeente. Er is genoeg te doen en het is een mooie opdracht om dagelijks met anderen te bouwen aan leefbare en veilige woonwijken met goede voorzieningen. Maar ik sta er ook vooral voor, om de identiteit van deze gemeente te bewaren en te versterken. De naam van ons dorp verbind ik graag met mijn belangrijkste opdracht: Handhaving Identiteit van Ambacht. Die identiteit komt wat mij betreft tot uiting in woonkwaliteit, zondagsrust, groen en water, maar ook in de sterke sociale samenhang en in keuzevrijheid in de zorg. Voor het borgen van deze Ambachtse identiteit is behoud van onze zelfstandigheid als gemeente erg belangrijk. Daarnaast wil ik krachtig opkomen voor de belangen van ons mooie dorp in regionale samenwerkingsverbanden”.

Flach was de afgelopen vier jaar als parttime wethouder namens de SGP-ChristenUnie werkzaam. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met onderwerpen rondom financiën en communicatie. Voor zijn baan als wethouder was hij actief als raadslid en burgerraadslid. André is getrouwd en vader van vier zoons. Naast zijn politieke loopbaan is hij sinds 2004 werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de drogisterijbranche.

SGP en ChristenUnie werken al vanaf 1994 samen in de Ambachtse gemeenteraad. Vanaf de gezamenlijke start vormen zij de grootste fractie in de gemeenteraad en leverden zij ook iedere periode één of meer wethouders voor het college. “Wij gaan daarom voor de continuering van een sterke positie in raad en college. Voor het bouwen en bewaren van Hendrik-Ido-Ambacht”, aldus de beoogd lijsttrekker André Flach.

De voorzitter van de SGP Hendrik-Ido-Ambacht, Dies Bal, is blij met de keuze voor Flach: “Gezien de wijze waarop André de afgelopen jaren heeft gefunctioneerd in het college heb ik er alle vertrouwen in dat André in staat is deze taak  op zich te nemen. Uiteraard is het definitieve oordeel hierover aan de ledenvergadering die begin december zal worden gehouden”. De voorzitter van de ChristenUnie, Louis Schenkel, is eveneens content met de keuze voor Flach: “Ik heb er alle vertrouwen in dat André, met zijn jarenlange ervaring, een goede lijsttrekker zal zijn voor de verkiezingen van maart 2014”. 

Foto: Pieter Dijksman.

Deel dit bericht met je vrienden!