vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Casper Folkers belangrijk voor Vollido

18 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In een onderhoudende wedstrijd heeft Lucrasoft/Vollido heren 1 afgelopen zaterdag een directe concurrent van zich afgeschud. VOKO uit Oosterhout, derde in de ranglijst, moest na afloop hun meerdere erkennen in Vollido dat met een 3-1 winst van het veld stapte.

In de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht voor Vollido. Met indrukwekkend en dominerend blokkeerspel werd de tegenstander compleet overlopen. De set eindigde in 25-13 maar dat had evengoed 25-7 of nog minder kunnen zijn. De tweede set verliep moeizamer omdat het zeer hoge niveau van de eerste set nog niet is vol te houden door Vollido. De 26-24 diende als een waarschuwing.

Halverwege de derde set had Vollido opnieuw de tegenstander onder controle maar door een vervelende blessure van Barteld Jonkman, waardoor Vollido's spelsysteem aangepast moest worden, ging deze set aan Vollido voorbij met een 16-25 uitslag. Het ruim opgekomen thuispubliek was zich al aan het voorbereiden op een vijfsetter toen buitenaanvaller Casper Folkers dacht dat nu het moment was om zijn tot dan toe zeer behoorlijke spelniveau nog wat verder op te krikken. Door aan de lopende band te scoren op de buitenkant was het uiteindelijk toch Folkers en daarmee Vollido die de vierde set, én vier punten, in eigen tas stak.

Vrijdag aanstaande speelt Vollido wederom een topper. In Krimpen aan den IJssel is het de nummer één VC Krimpen tegen de nummer twee Vollido.

Lees meer over:

volleybal vollido
Deel dit bericht met je vrienden!