vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Wethouder Stoop vertrekt bij gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

13 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Wethouder Teunis Stoop (SGP-ChristenUnie) vertrekt bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Hij is per 1 januari 2014 benoemd tot Raad van Bestuur van Cedrah. Dit is een reformatorische stichting voor ouderenzorg, met een zevental zorginstellingen verspreid over negen locaties in Zuid-Holland en Zeeland. Teunis Stoop neemt op woensdag 15 januari officieel afscheid van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Nieuwe uitdaging
Teunis Stoop is bijna 20 jaar politiek actief geweest in de gemeente. Wethouder Stoop: “Na acht jaar raadslidmaatschap en twaalf jaar wethouderschap was ik echt toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb met veel enthousiasme en ambitie jarenlang prettig samengewerkt met raadsleden, collega-bestuurders in Ambacht en de regio, met ambtenaren en natuurlijk met de burgers, ondernemers en mensen die actief zijn bij verenigingen en instellingen. In al die jaren mocht ook veel tot stand komen in ons mooie dorp en de regio. Ik heb altijd veel draagvlak en vertrouwen mogen ervaren en daar kijk ik met dankbaarheid op terug. Ik ben blij met de nieuwe opdracht: leiding geven aan een grote zorgorganisatie die net gefuseerd is en tal van uitdagingen voor de boeg heeft.”

Waardering
De gemeente en het college van B&W waarderen de grote inzet van wethouder Stoop. Burgemeester Jan Heijkoop: “Teunis Stoop is een zeer professioneel bestuurder. Zijn deskundigheid, gedegen dossierkennis, zijn doortastendheid en enthousiasme zijn voor onze gemeente en de regio Drechtsteden, van grote betekenis geweest.”

De Raad van Toezicht van Cedrah heeft per D.V. 1 januari 2014 de heer T. A. Stoop benoemd als Raad van Bestuur. De heer Stoop (1968) is sinds april 2002 wethouder van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en vervult ook de functie van 1e locoburgemeester. Daarvoor was hij 12 jaar actief in het onderwijs, waarvan de laatste jaren als directielid van het Wartburg College (locatie De Swaef).

Cedrah, de werknaam van de Stichting Zorgcentra uitgaande van de Gereformeerde Gemeenten in Zeeland en Zuid-Holland en de Christelijke Gereformeerde Kerken in de regio Rotterdam, is een stichting die actief is in de ouderenzorg. De stichting is per 1 juli 2013 ontstaan uit een fusie van Cedrah, gevestigd te Capelle aan den IJssel en Stichting Zorgverlening, gevestigd te Middelburg.

De stichting beheert 7 woonzorgcentra verspreid over de provincies Zeeland en Zuid-Holland. Ruim 900 medewerkers verzorgen 420 intramurale en 150 extramurale cliënten. Tevens biedt de stichting huisvesting aan ouderen door exploitatie van 580 aanleun- en seniorenwoningen, verspreid over 9 locaties in het werkgebied.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!