Compass wijst DVS de weg

11 november 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Met een nieuwe hoofdsponsor van DVS’69 (Compass) werd het nieuwe zaalseizoen voor de Ambachters goed aangevangen. In het openingsweekend werd de sponsor spectaculair gepresenteerd en voorgesteld aan het Ambachtse publiek. Daarna  trad de hoofdmacht aan tegen streekgenoot ADO, en boekte meteen een klinkende overwinning.

2e klasse E:   DVS-1 –ADO 1 19-9 (8-5)
Ondanks de spetterende intro was de start van de streekderby tegen ADO moeizaam. Beide teams hadden zichtbaar moeite om in het eerste deel een hoog niveau neer te zetten. Onder toeziend oog van Compass eigenaar Henri van Dommele, werd pas na tien minuten de ban gebroken en ontstond een leuk duel dat eerst gelijk opging (2-0, 2-2), maar dat DVS later snel naar de hand zette (8-3). Een arbitrale dwaling en persoonlijke fout aan DVS zijde gaf ADO toch nog hoop bij rust (8-5). Na rust zette DVS de spurt ongehinderd door en stond het na veertig minuten al 13-7 en na vijftig minuten 19-7. Een nog hogere score lag in het verschiet, maar de angel was uit de wedstrijd en een gazapige laatste tien minuten volgde. ADO had het slotakkoord (19-9) maar had wel een flinke nederlaag te slikken.

Res 3e klasse L:  DVS-2 – ADO 2 11-15 (6-7)
DVS begon goed (2-2), maar zag ADO uitlopen naar 2-6. Toch was de veerkracht aanwezig en leek het tijd gekeerd bij rust (6-7). De rust bleek voor de Ambachters helaas een niet gewenste onderbreking in dit geval, want het initiatief was er niet meer: ADO liep uit naar 7-10 en zelfs 7-13, waarna DVS kansloos werd. Via 9-15 werd het nog wel 11-15, maar het verlies was daar.

4e klasse Q:  DVS 3 – KINDERDIJK 3: 6-17 (5-7)
Een wedstrijd met twee gezichten: een gelijkopgaande wedstrijd voor rust, maar vlak na rust maakte den de bezoekers meteen een onoverbrugbaar verschil met enkele afstandschoten, waarna DVS te gehaast ging spelen en Kinderdijk geconcentreerd bleef.