zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Vollido heren 1 wint van directe concurrent

11 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen zaterdag stond een wedstrijd tegen een directe concurrent op het programma voor Lucrasoft/Vollido heren 1. Sliedrecht Sport en Vollido deelden voorafgaand de derde plek in de Promotieklasse A.

Geen moment konden de mannen van hét volleybalbolwerk in de regio echter voldoende tegenstand bieden aan het oppermachtige Vollido. Vooral door uitstekend blokkeer- en aanvalswerk van Barteld Jonkman, geen onbekende voor Sliedrecht Sport door zijn jarenlange inspanningen in hun eerste herenteam, was de wedstrijd eenzijdiger dan vooraf werd ingeschat. Een regelmatige 0-4 overwinning dus voor de heren uit Ambacht die ze voert naar de nummer twee positie in de ranglijst. Op het veld direct naast Vollido's vlaggenschip kende het derde herenteam een rommelige wedstrijd, uiteindelijk wel met de benodigde winst voor hen. Hun 0-4 overwinning betekent dat zij goed op koers liggen voor het kampioenschap.
Aanstaande zaterdag wordt door heren 1 om 16.15u in de Ridderhal de topper tegen VOKO uit Oosterhout, de huidige nummer drie van de competitie gespeeld.

Voor de Groot Optiek/Vollido dames 1 was er een minder goed resultaat. Tegen de dames van Next Volley uit Dordrecht werd er in de eerste set nipt verloren met 30-28 waardoor de dames van Next Volley, én hun meegebrachte supporters, hun kansen roken, en daarna direct maar grepen. Hoewel er niet bijzonder slecht werd gespeeld door de dames van Vollido lukte het hen niet voldoende om zich op het eigen spel te richten en werd er met name aanvallend net te weinig macht getoond. Het resultaat was een teleurstellende 4-0 verlies waardoor de net bemachtigde 2e plaats nu aan Next Volley moet worden gelaten, 1 punt boven Vollido. Komende zaterdag zijn de dames vrij, om de week erna eerst de 2e ronde van de beker te spelen. Op 30 november en 2 december kunnen zij weer vol aan te bak voor de competitie tegen twee teams waar op papier winst mogelijk zou moeten zijn.

Lees meer over:

volleybal vollido
Deel dit bericht met je vrienden!