vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Succesvol programma RoadSense van Mercedes-Benz in de regio

5 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Het unieke verkeerseducatieprogramma RoadSense van Mercedes-Benz Driving Academy doet van 5 tot en met 8 november de regio Drechtsteden aan. Het programma wordt op woensdag 6 november van 09.00 uur tot 10.00 uur op het terrein van FC Dordrecht aan de Krommedijk nr. 210. Het programma richt zich op jongeren van 14 tot en met 16 jaar omdat voor deze doelgroep het verkeer doodsoorzaak nummer 1 is. RoadSense maakt jongeren beter weerbaar in het verkeer omdat ze bewuster worden van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.
 
Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) initieerde samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden de komst van RoadSense. Het programma valt in Zuid-Holland en in de regio onder TotallyTraffic, het structurele programma in de provincie voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie in het voortgezet onderwijs.
 
Regionaal ambassadeur verkeersveiligheid Wilco Scheurwater (tevens wethouder Papendrecht) onderkent het belang van RoadSense als educatief programma dat noodzakelijk is voor de kwetsbare doelgroep van 14 tot en met 16 jarigen in het verkeer. Het programma werkt in een halve dag met een praktijkgedeelte (jongeren rijden zelf in auto’s), het veiligheidslaboratorium en een debat. Uit onderzoek door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat na het volgen van RoadSense jongeren zich beter bewust zijn van de risico’s in het verkeer. Meer informatie op www.roadsense.nl.
 

Lees meer over:

krommedijk jeugdigen swov
Deel dit bericht met je vrienden!