zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Winst voor zowel heren 1 als dames 1 van Vollido

4 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Voor De Groot/Optiek Vollido dames 1 zijn er goede tijden waar te nemen. Na de winst op de nummer 3 Sliedrecht Sport vorige week, stond afgelopen zaterdag Micro/Elektro uit Roosendaal op het programma. Dit team bevindt zich in de onderste regionen van de poule en er moesten dus belangrijke punten worden binnen gesleept door Vollido.

De wedstrijd begon spannend en het leek erop dat Vollido punten ging morsen in de eerste set. De laatste punten konden zij de set echter toch naar zich toe trekken, ondanks het magere begin van de set en werd er met 28-26 nog nipt gewonnen. De overige sets werden met meer gemak gewonnen, hoewel het eigen spel niet altijd goed was.

Toch wisten de dames 5 belangrijke punten binnen te slepen door met 4-0 te winnen. Na deze wedstrijd werd afscheid genomen van de nummer 9 Crista van Galen, die met zwangerschapsverlof gaat. Door de winst staat dames 1 nu op een tweede plaats, op 4 punten achter de nummer 1. Komende week staat de nummer 6 Next Volley Dordrecht op het programma.

Voor Lucrasoft/Vollido 1 stond tegenstander Schovocomca op het programma. Afgelopen zaterdag was de laatste keer dat Lucrasoft/Vollido heren 1 gespeeld heeft tegen een team van Schovocomca uit Capelle aan den IJssel. Deze vereniging heeft namelijk aangekondigd ermee op te houden aan het einde van het seizoen.

In een hal die op zijn zachtst gezegd wat ambiance mist, startte Vollido ronduit matig tegen een op het oog goede, want vrij lange, tegenstander. In de eerste set kreeg het team geen voet aan de grond en deze ging dan ook met 25-19 verloren. Vanaf set twee begon Vollido met drie passers te spelen wat het niveau absoluut ten goede kwam. Met gedegen spel werd het 25-19 voor de mannen uit Ambacht, die Patrick Kooijman en Ricardo de Waard moesten missen vanwege blessures.

In set drie was het een galavoorstelling. Tot nog toe heeft Vollido in al haar wedstrijden minimaal een set gespeeld waarbij de tegenstander met moeite de tien punten haalt, in deze wedstrijd kwamen de gastheren niet verder dan 12. In set 4 druppelden langzamerhand de mannen van heren 3 van Vollido binnen, dit team gaat tot op heden succesvol voor het kampioenschap, en onder hun goedkeurend oog werd deze set met 25-21 vrij gemakkelijk binnengeslagen. Aanstaande zaterdag wordt de strijd om plek drie uitgevochten met Sliedrecht Sport om 17.15u in De Stoep. 

Lees meer over:

volleybal vollido
Deel dit bericht met je vrienden!