woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Aanhouding voor overval

24 oktober 2013

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT- De politie heeft een 18-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij een overval op een echtpaar in een woning in Hendrik-Ido-Ambacht in april.

De twee slachtoffers werden op 14 april rond half vier buiten voor hun woning opgeschrikt door twee mannen. De twee eigenaren van een horecagelegenheid kwamen op dat moment thuis van hun werk. De overvallers bedreigden hen en eisten geld. Er ontstond een worsteling tussen de man en vrouw, van 42 en 46 jaar, en de twee overvallers. Het echtpaar raakte hierbij lichtgewond. Waarschijnlijk omdat de overvallers werden tegengewerkt en de slachtoffers om hulp riepen, gingen zij er zonder buit op een scooter vandoor.
 
De politie startte een onderzoek en stelde bij de woning sporen veilig. Op 22 oktober leidde dat onderzoek tot de aanhouding van de man uit Zwijndrecht. Het onderzoek naar de tweede overvaller wordt voortgezet.
 
Overigens werden in de woning waar de 18-jarige werd aangejhouden ook nog twee andere Zwijndrechters van 21 en 22 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde vanwege de vondst van verdovende middelen, gestolen scooters en een vuurwapen in de woning. Zij worden niet verdacht van de overval.
 

Lees meer over:

vuurwapen overval scooter
Deel dit bericht met je vrienden!