zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

CDA wil aanpak zaterdagse parkeerdruk winkelcentrum Reeweg/Weteringsingel

1 oktober 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - Winkeliers en winkelend publiek van het winkelcentrum Reeweg/Weteringsingel weten het: op zaterdag kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden op de parkeerplaats van het winkelcentrum. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat ouders van jonge sporters of volwassen supporters bij bezoek aan een wedstrijd hier hun auto voor een langere periode parkeren. De officiële parkeerruimte aan deze zijde van het sportpark Schildman lijkt dus niet afdoende.

Aangezien winkeliers klanten goed kunnen gebruiken, wil het CDA op korte termijn een oplossing voor dit parkeerprobleem. Het CDA heeft middels een aantal schriftelijke vragen het College verzocht om de situatie te onderzoeken en snel tot een oplossing te komen; bijvoorbeeld door het instellen van een blauwe zone die alleen op zaterdag geldt. Echter er moet wel voorkomen worden dat parkeerders van het sportpark de woonwijk intrekken.

Het College moet volgens het CDA naast de blauwe zone dus meer en betere aanwijzingen geven dat er op zaterdag voldoende parkeerruimte is bij de Ridderhal, aan de andere kant van het sportpark en op loopafstand van de voetbalverenigingen.

Lees meer over:

Weteringsingel reeweg
Deel dit bericht met je vrienden!