woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Vollido heren 1 domineert Volley Zuid

30 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In een warme sporthal in Rotterdam Zuid heeft Lucrasoft/Vollido heren 1 op indrukwekkende wijze afgerekend met het tweede team van Volley Zuid. Alleen in de eerste twee minuten heeft de Rotterdamse tegenstander kunnen denken een kans te maken tegen een zeer sterk spelend Vollido. De rest van de strijd was ongelijk.

Zowel passend als aanvallend als blokkerend waren de Ambachters één, misschien wel twee, maten te groot. Met een uitblinkende Casper Folkers waren het vier ruime setstanden: 25-16, 25-20, 25-11 en 25-19. Na twee wedstrijden hebben de heren een honderd procent-score en het wachten is op een tegenstander die wat meer uitdaging biedt. Wellicht dat dat aanstaande zaterdag al staat te gebeuren in de thuiswedstrijd tegen VCN uit Capelle. Aanvang van de wedstrijd is om 16.15u in het altijd gezellige de Ridderhal.

Het eerste damesteam van Vollido mochten naar Ameide afreizen. Het team is van voorgaande jaren bekend en er werd een leuke wedstrijd verwacht. De eerste set kwam Vollido slecht op gang. Al snel keken de dames dan ook tegen een achterstand aan. Deze werd snel weggeknokt. Voor ieder punt werd geknokt en de eerste set werd binnen gesleept. Zo verging iedere set: beide teams knokten hard voor de punten en dat resulteerde in een 2-2.
 
De vijfde set leek weinig hoop te bieden voor Vollido. Op een 9-14 achterstand leek de wedstrijd naar Ameide te gaan. De dames van Vollido gaven zich echter niet gewonnen. Na harde aanvallen en slimme ballen werd de vijfde set gewonnen met 15-17. De eerste winst werd daarmee een feit. Volgende week is het weer een thuisdag voor de Groot Optiek/dames 1, om 18.15 uur wordt er in de Ridderhal tegen SNA gespeeld.

Lees meer over:

volleybal vollido
Deel dit bericht met je vrienden!