vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Kasboek XII feestelijk 'geopend'

30 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het kunstwerk ‘KASBOEK XII, kas’, een logisch gekozen naam, aangezien het hier werkelijk om een kas gaat én om het twaalfde kunstwerk, dat de zussen Jojanneke en Cathalijne Postma vanuit hun ‘collectiefKASBOEK’ hebben gecreëerd is vorige week op een feestelijke manier geopend.

De nieuwe kunst is bedacht en gerealiseerd in opdracht van de gemeente en staat op de rotonde Ambachtsezoom-Reeweg (Zuidwende). De kas en de aanplant eromheen bieden bezoekers van ondermeer de wijk De Volgerlanden een kijkje in nostalgisch Ambacht. Het kunstwerk verwijst namelijk naar het tuinderverleden van de gemeente.

Wandelt of fietst u erlangs? Neem dan eens de tijd om goed naar de ruiten te kijken. Daarop staan uitvergrote tekeningen van 8 tot 14-jarigen uit Hendrik-Ido-Ambacht. Zij bezochten speciaal voor dit project een aantal naschoolse lessen van de stichting ToBe en lieten zich voor het maken van de tekeningen inspireren door het thema ‘rotonde als minilandschap’.

Wethouder Kunst en Cultuur Floor van de Velde, de kunstenaars en andere betrokkenen hebben vorige week de komst van het nieuwe kunstwerk op passende wijze gevierd. Wilt u meer weten over de totstandkoming ervan? Kijk dan op www.kasboek.org

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!