vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Lucrasoft/Vollido heren 1 start seizoen volgens verwachting

23 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Aan het begin van het nieuwe seizoen hebben de heren van Lucrasoft/Vollido heren 1 geen steek laten vallen. In een enigszins saaie wedstrijd was vrij duidelijk dat de Ambachters ruim sterker waren dan hun opponenten van het Hoogvlietse Yum.

Eigenlijk alleen in de eerste set konden de gasten Vollido bijbenen. Na de hele set ruim voor te hebben gestaan, ging Vollido uiteindelijk slechts met 27-25 er met de setwinst vandoor. Alhoewel er daarna gedurende de wedstrijd nog enkele fases waren dat beide ploegen gelijk op gingen, waren de overwinningen van set twee tot en met vier ruimer. Met 21, 19 en 20 punten tegen deed Vollido wat het doen moest: met 4-0 winnen van Yum, een team dat vooraf al niet als hoogvlieger werd beschouwd.

Zaterdag aanstaande speelt Vollido heren 1 's avonds bij het tweede van Volley Zuid in Rotterdam.
 
De Groot Optiek/Vollido dames1 mocht de eerste wedstrijd van het seizoen ook in de eigen Ridderhal spelen. Onder leiding van coach Casper Folkers ging het eerste damesteam van Vollido de strijd aan met Volley Zuid uit Rotterdam. De eerste set was het al duidelijk dat dit een spannende wedstrijd ging worden: de teams waren gewaagd aan elkaar en lange tijd liep het gelijk op. In de eerste set wist Vollido het voordeel naar zich toe te trekken en de dames pakten de eerste set. De rest van de wedstrijd bleven de setstanden dicht bij elkaar. Af en toe moest Vollido zich een aantal punten terugvechten maar dat lukte goed en de uiteindes van iedere set waren spannend. De setstanden liepen hoog op omdat beide teams niet voor elkaar onder wilden doen. Helaas wist Vollido de andere drie sets niet binnen te slepen en zag het eerste damesteam deze sets vaak met maar twee punten verschil aan hun neus voorbij gaan.

Toch is er goed gespeeld en was deze wedstrijd een redelijke start van de dames. Volgende week kunnen de krachten worden gemeten in een uitwedstrijd met AVVA uit Ameide.

Lees meer over:

volleybal vollido
Deel dit bericht met je vrienden!