dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

De heer de Vos door het Rivas in ’t zonnetje gezet

20 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers en vrijwilligers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Deze week ontving de heer De Vos uit Hendrik-Ido-Ambacht een bos bloemen.

Tien jaar op de seniorenbus Zwijndrecht 
Mevrouw De Vos droeg haar man voor om in het zonnetje gezet te worden. Stichting Seniorenbus uit Zwijndrecht kan namelijk al tien jaar rekenen op de chauffeursdiensten van de heer De Vos. Als vrijwilliger rijdt hij iedere vrijdagmiddag voor ouderen vanaf 63 jaar die nog zelfstandig in en uit kunnen stappen. ‘Het contact met de passagiers en de fijne collega’s vind ik hartstikke leuk’, vertelt de heer De Vos. ‘Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan betekenen voor anderen.’ Naast zijn vrijwilligerswerk als chauffeur werkt de heer De Vos als vrijwilliger in het kerkgebouw  ’t Scheepke in Alblasserdam en klust hij graag in de huizen van zijn dochters.

In ’t zonnetje
Een luisterend oor. Iemand die voor je zorgt. Samen leuke activiteiten ondernemen omdat het alleen niet gaat. Zomaar enkele voorbeelden waaruit maar weer eens blijkt hoe belangrijk hulp uit de omgeving is. Rivas weet dat als geen ander! Mensen die iemand kennen die, net als de heer De Vos, altijd voor hen (of een ander) klaarstaat, kunnen diegene nu in ’t zonnetje zetten. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom deze persoon het verdient. Dat kunnen vrienden zijn, familieleden, buren of professionele zorgverleners. En wie weet ontvangt hij/zij dan wel een mooie bos bloemen.
 

 

Lees meer over:

seniorenbus
Deel dit bericht met je vrienden!