woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de start

19 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De 59e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober 2013. Sport en Spel staan centraal met als motto: Klaar voor de start! Charlotte Dematons heeft een speciale sport & spel tekening gemaakt voor de bibliotheek. Maar de tekening is nog niet helemaal af. In een filmpje motiveert ze kinderen om de tekening af te maken, een foto ervan te maken en deze op Facebook te plaatsen.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Harmen van Straaten heeft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk geschreven. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek komt van de hand van Loes Riphagen. Het Kinderboekenbal, de officiële opening van de Kinderboekenweek, vindt plaats op dinsdagavond 1 oktober 2013.
 
75 scholen in de regio zijn lid van de bibliotheek en doen dus mee met de Kinderboekenweekactie: de tekening van Charlotte Dematons. Een jury kiest een aantal winnaars uit de ingezonden tekeningen van de leerlingen en er is een publieksprijs te winnen via www.facebook.com/kinderboekenweek2013. Op deze Facebookpagina kunnen kinderen een foto van hun tekening plaatsen. De tekening met de meeste likes ontvangt een grote poster van een tekening van Charlotte Dematons.

Voor activiteiten tijdens deze kinderboekenweek, zie onze agenda.

Deel dit bericht met je vrienden!