vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuwe serie Duyschot Concerten

17 september 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - Gerard de Wit opent de nieuwe serie concerten op 5 oktober. Muziekliefhebbers die de Duyschot Concerten kennen, komen graag naar de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht. Klassieke muziek uitgevoerd op professioneel niveau in een mooie omgeving met een goede akoestiek: dat spreekt hen aan. En het is als het ware om de hoek. Musici komen graag naar dit podium vanwege de intieme sfeer en het directe contact dat met het publiek mogelijk is.

Toelichtingen op de muziek en gesprekken na het concert zijn geen uitzonderingen.

Het bestuur van de stichting die deze concertreeks organiseert is er weer in geslaagd een programma samen te stellen dat er zijn mag. Om wat voorbeelden te noemen: het begint met een optreden van Gerard de Wit op klavecimbel en orgel. Zijn internationaal befaamde leermeester Ton Koopman, bij klassieke liefhebbers is een nadere introductie eigenlijk niet nodig, treedt enkele maanden later op. (25 januari 2014). De romantiek is vertegenwoordigd met de componist Beethoven.

Shuan Chai die veel indruk maakte op het Festival Oude Muziek in Utrecht, komt op 9 november naar de Dorpskerk. Koormuziek is op 15 maart te horen als het uit de regio afkomstige Drechtsteden Bachkoor passiemuziek ten gehore zal brengen. Nico van der Meel heeft de leiding van dit koor. Oude instrumenten zijn te zien en te horen tijdens het enige avondconcert dat plaats vindt op 28 december als afsluiting van 2013: dan treedt het Thalia-ensemble op. Deze voorbeelden geven de veelzijdigheid van de programmering aan.

Het bestuur van de stichting spant zich in om dit hoogwaardige podium voor de regio te behouden. Voorwaarde is dat het financieel haalbaar is. Gelukkig beseffen ondernemers in de regio dat cultuur noodzaak is en niet een beetje franje. Er komt van hen daadwerkelijke steun om de entreeprijzen aanvaardbaar te houden. Als het publiek door belangstelling laat merken dat er in een behoefte wordt voorzien, dan is de kans het grootst dat de huidige culturele tegenwind wordt overleefd.

Lees meer over:

muziek dorpskerk concerten
Deel dit bericht met je vrienden!