dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Kijk en fiets mee bij wijkschouw Centrum

11 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Buurtbewoners, leden van het buurtpreventieteam, medewerkers van de gemeente, politie, brandweer en andere professionals schouwen op 16 september a.s. samen de Ambachtse wijk ‘Centrum’.
 
Wanneer: Maandag 16 september 2013, van 18.30-20.15 uur.
Waar: Startpunt is het Hervormd Jeugdcentrum, Vijverhof 10.

De deelnemers aan de wijkschouw doorkruisen het centrum op de fiets en beoordelen de buitenruimte en de kwaliteit van het onderhoud. De wijkschouw vindt plaats aan de hand van een nieuwe methode, die dit voorjaar al werd toegepast in de wijken ‘Krommeweg’ en ‘De Volgerlanden’.
 
Hoe gaat de schouw in zijn werk?
Met hulp van foto’s bepalen de deelnemers welk onderhoudsniveau het groen, de speeltuinen en de wegen hebben. Er zijn vijf niveaus: (van heel hoog tot laag) A+, A, B, C en D. De gemeente streeft naar een gemiddelde van niveau B. Deze nieuwe methodiek helpt gemeente en bewoners om systematisch naar de wijk te kijken. Dat maakt het makkelijker om samen keuzes te maken.
 
Meelopen?
Wilt u meelopen? Dat kan! U kunt zich aanmelden bij het Buurtpreventieteam tot maandag 16 september a.s. via info@buurtpreventiehiambacht.nl.
Voor meer informatie over de schouw kunt u contact opnemen met Buurtpreventiecoördinator Lies Bonsang, via telefoonnummer 06-150 919 24.

Lees meer over:

centrum vijverhof
Deel dit bericht met je vrienden!