dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuwe kunst gespot op rotonde Ambachtsezoom

11 september 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - Hendrik-Ido-Ambacht heeft er een nieuw kunstwerk bij. Het heet ‘KASBOEK XII, kas’. Een logisch gekozen naam, aangezien het hier werkelijk om een kas gaat én om het twaalfde kunstwerk, dat de zussen Jojanneke en Cathalijne Postma vanuit hun ‘collectiefKASBOEK’ hebben gecreëerd.

De nieuwe kunst is bedacht en gerealiseerd in opdracht van de gemeente en staat op de rotonde Ambachtsezoom-Reeweg (Zuidwende). De kas en de aanplant eromheen bieden bezoekers van ondermeer de wijk De Volgerlanden een kijkje in nostalgisch Ambacht. Het kunstwerk verwijst namelijk naar het tuinderverleden van de gemeente. Wandelt of fietst u erlangs?

Neem dan eens de tijd om goed naar de ruiten te kijken. Daarop staan uitvergrote tekeningen van 8 tot 14-jarigen uit Hendrik-Ido-Ambacht. Zij bezochten speciaal voor dit project een aantal naschoolse lessen van de stichting ToBe en lieten zich voor het maken van de tekeningen inspireren door het thema ‘rotonde als minilandschap’.

Wethouder Kunst en Cultuur Floor van de Velde, de kunstenaars en andere betrokkenen vieren binnenkort op de komst van het nieuwe kunstwerk. Meer weten over de totstandkoming ervan? Kijk dan op www.kasboek.org

 

Lees meer over:

reeweg ambachtsezoom
Deel dit bericht met je vrienden!