dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Zonnepanelen met behulp van sponsoring nu haalbaar voor maatschappelijke instellingen

10 september 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - Consultancy for Sustainable Real Estate, een nieuw adviesbedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht, heeft een concept met de naam 'Green for Grey' gelanceerd.

Initiatiefnemer Ad van Driel schrijft hierover: Dit concept is geïnspireerd door veel ervaringen met de ontwikkeling van duurzaamheid in en van vastgoed, in binnen- en buitenland, om het zo voor maatschappelijke - en publieke organisaties, mogelijk te maken in zonnepanelen te investeren".

"Sinds kort maakt ’Green for Grey’ het voor maatschappelijke en publieke organisaties mogelijk, om met behulp van sponsoring door bedrijven, zonnepanelen te plaatsen. De ‘terug verdien tijd’ wordt door de sponsoring aanzienlijk gereduceerd. Hierdoor wordt het voor zorginstellingen, ziekenhuizen, scholen, gemeentes ed. mogelijk, om verantwoord te investeren. Voorwaarde is wel dat  ‘laaghangend fruit’  ten behoeve van verduurzaming / energiebesparing in de betreffende gebouwen wordt 'geplukt'. De deelnemende organisaties worden hierdoor in staat gesteld een deel van hun gewenste duurzaamheidsbeleid uit te voeren". Aldus Ad van Driel.

"De sponsoring door bedrijven, veelal in de relatiesfeer van de deelnemende organisatie, bestaat", volgens Ad van Driel, "uit de fictieve aankoop van zonne-energie door een relatief geringe jaarlijkse sponsorbijdrage gedurende vijf jaar. Deze bedrijven tonen hierdoor hun maatschappelijke betrokkenheid en hun inzet voor verduurzaming. Hun duurzaamheidsimago wordt door deze deelname aanzienlijk verbeterd".

‘Green for Grey’ maakt zo de gewenste plaatsing van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed mogelijk. Binnenkort wordt het eerste project gerealiseerd. Diverse projecten zijn in voorbereiding.

"De coördinatie en begeleiding van deze projecten is in handen van 'Consultancy for Sustainable Real Estate' (CSRE)". Tot zover Ad van Driel. Zie voor verdere info www.csre.nl.

Lees meer over:

verduurzaming green for grey
Deel dit bericht met je vrienden!