dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Puzzelwerk DVS in openingswedstrijd

9 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Hoewel de Ambachtse Zomerparkdag (“dag voor en door de Ambachtse vrijwilligers”) op de voorgrond stond, moesten de selectieteams vol aan de bak in de openingsronde op sportpark Schildman. Door absenties wegens blessures en vakanties, was het een heel gepuzzel om de teams representatief te krijgen. Met wisselend succes: DVS 1 pakte door pure pech net geen punt. DVS-2 ging eveneens onderuit. Het derde selectieteam won wel!

(KLASSE 2F)  DVS 1 - Vlaardingen/ De Ridderhof 1 17-18 (11-7)

Ex –overgangsklasser Vlaardingen, nu uitkomende in de tweede klasse,  liet DVS zien tot welk niveau het moet groeien om hoge ogen te kunnen gooien in haar debuut in de tweede klasse.

Ondanks heel wat gepuzzel, DVS coach Beuk miste 3 basisspelers , toonde DVS prima veldspel in de eerste helft. Ondanks de openingswedstrijd was de wedstrijd van een goed niveau. DVS hield steeds het initiatief en stond zelfs vier punten voor. Na rust vergat DVS mee te scoren met de bezoekers uit Vlaardingen, die vervolgens DVS op een punt achterstand zette. Een boeiende slotfase ontstond, waarbij het de winst tot op het laatst nog aan beide ploegen konden toevallen.

De gemoederen raakten zelfs nog verhit in de slotfase, wat gelukkig niet escaleerde. De bezoekers mochten zich de gelukkige noemen toen het laatste fluitsignaal klonk en het punt verschil in Vlaardings voordeel was.

(KLASSE R3U)  DVS 2 - Vlaardingen/ De Ridderhof 3 7-13 (3-9)

DVS-coach Hartendorp kon terugkijken op met name en goede tweede helft van zijn octet.

Vlaardingen, dat bestaat uit veel ervaren-oud gedienden uit de tweede klasse, bleek effectiever en slimmer tegen het vrij onervaren DVS. De eerste helft had DVS een slechte afronding, waarna de bezoekers de “dode spelmomenten” direct benutten. Na rust was DVS scherper en naderde het Vlaardingen tot vier punten. Ook toen kon die ploeg terugvallen op de prima effectieviteit, waardoor DVS kansloos werd in haar verdere inhaalrace. Toch ging de tweede helft verder gelijk op qua score, wat hoop biedt voor de komende weken!

(KLASSE R4R)  DVS 3 -  olympia3 14-7

Nette overwinning van het nieuwe derde, tevens jeugdige senioren selectie team. DVS-3 won soeverein tegen een matig  Olympia.

Lees meer over:

korfbal dvs 69
Deel dit bericht met je vrienden!