dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Aandacht voor fietsendiefstallen

31 augustus 2013 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - De politie vraagt aandacht voor fietsendiefstallen in Hendrik-Ido-Ambacht. Uit onderzoek is gebleken dat de dief op eenvoudige wijze de fietsen kon stelen, omdat in veel gevallen de schuren waarin de fietsen stonden en de fietsen zelf niet op slot zaten.

Inmiddels heeft de politie vijf aangiften opgenomen, maar ze vermoed dat meer bewoners van Hendrik-Ido-Ambacht slachtoffer van een dergelijke diefstal zijn geworden.
 
Aangifte
Het is belangrijk om van een diefstal aangifte te doen, zodat de politie weet wat er speelt in het gebied. Agenten kunnen dan bijvoorbeeld extra surveilleren op plaatsen die deze aandacht nodig hebben. Ook is een aangifte belangrijk om een onderzoek te kunnen starten of om een gevonden fiets terug te kunnen geven aan de eigenaar.
 
Aangifte kunt u doen via internet op www.politie.nl/aangifte of door contact op te nemen met 0900-8844.
 
Framenummer
Geef bij het doen van aangifte altijd het framenummer op, want hieraan kan een agent een gestolen fiets herkennen. De politie raadt aan het framenummer op te schrijven en te bewaren, voor het geval u ooit aangifte moet doen.
 
Voorkomen
De politie zal altijd uw aangite opnemen, maar het is beter om diefstal te voorkomen. Dit kunt u doen door uw fiets op slot te zetten, bij voorkeur met twee verschillende sloten. Bevestig een slot aan een vast object, zoals een paal of een hek, om het een potentiële dief extra lastig te maken. Hij zal dan op zoek gaan naar een makkelijker prooi. Staat uw fiets in uw tuin of schuur? Sluit deze dan ook af met een hek of deur en doe deze op slot.
 
Wordt u toch slachtoffer van een fietsendief? Doe dan altijd aangifte.
 
Bent u getuige van een diefstal of vertrouwt u een situatie niet? Bel dan meteen 1-1-2, zodat agenten direct poolshoogte kunnen nemen.
 

Lees meer over:

aangifte fietsendiefstal
Deel dit bericht met je vrienden!