dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Albatros start voorbereiding korfbalseizoen

19 augustus 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros is gestart met haar voorbereidingen op het seizoen  2013-2014. De senioren- en A-selecties hebben al een aantal trainingen achter de rug en deze week starten ook de trainingen voor een deel van de jeugd.

Senioren 3 en 4 oefenden vorige week al tegen ADO 1 en 2 en afgelopen weekend had de eerste selectie van Karim Ratoube haar trainingsweekend in Zeeland. Vrijdagavond reisde de groep af naar het kamphuis in Wolphaartsdijk en zaterdag namen 1 en 2 deel aan een toernooi bij Tjoba.

De selectie van Karim Ratoube nam in juni afscheid van een aantal basisspelers en onlangs werd bekend dat ook Mark Trimpe Albatros gaat verlaten.

Met de komst van de A-spelers Laura Baidenmann, Jeany Bellaart en Boris Blokland  en de van een zware knieblessure herstelde Judith Pruysen is de selectie weer op volle sterkte gebracht  en is het de komende weken weer spannend wie er een plaats in het eerste of tweede team gaat bemachtigen.

Karin Lommers werd toegevoegd aan de technische staf en oud-eerste speelster Monique van der Net is naast Ronald den Ottelander verantwoordelijk voor het derde team.  Christiaan Naaktgeboren zal het vierde team voor zijn rekening nemen.

Albatros A1 blijft onder de hoede van Martijn van der Wees en kent veel nieuwe gezichten. Van de vorige groep bleef alleen Kristie van der Linden over en het zal zeker een zwaar jaar in de Overgangsklasse worden.

A.s. zaterdag oefenen senioren 1 tot en met 4, A1, A2 en B1 vanaf 13.00 uur tegen Fortis. Voor zaterdag 31 augustus is vrijstelling gekregen zodat Albatros pas op 7 september met haar 34 teams en daarnaast nog één midweekteam aan de competitie gaat beginnen.

Albatros is aan haar 60e levensjaar begonnen en daarom zullen gedurende het hele seizoen activiteiten georganiseerd gaan worden door de jubileumcommissie onder aanvoering van bestuurslid Peter van Beelen.

 

Lees meer over:

korfbal albatros
Deel dit bericht met je vrienden!