maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Bestrijding van konijnen op begraafplaats

5 augustus 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op maandag 5 augustus begint Wildbeheer Eenheid IJsselmonde aan de bestrijding van konijnen op begraafplaats Achterambacht. De konijnen moeten verdwijnen, omdat zij schade veroorzaken.
 
Voor het maken van holen leggen de konijnen een gangenstelsel aan in de directe omgeving van de graven. Dit is niet acceptabel vanwege de schade die daardoor veroorzaakt wordt aan de graven. Nabestaanden hebben geklaagd en gevraagd maatregelen te nemen.
 
De gemeente heeft besloten om de konijnen te bestrijden, voordat de populatie groeit. De Wildbeheer Eenheid gaat in de schemering aan het werk, omdat konijnen dan het meest actief zijn. Tijdens de bestrijding van de konijnen is de begraafplaats gesloten voor bezoekers. Dit wordt aangegeven op een bord bij de entree.
 
De gemeente heeft voor de bestrijding ontheffing van de Flora- & Faunawet gekregen van Dienst Regelingen, onderdeel van het Ministerie van Economische zaken. Die ontheffing is nodig, omdat konijnen behoren tot de beschermde diersoorten.

Lees meer over:

achterambacht konijnen
Deel dit bericht met je vrienden!