vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Controle hondenbelasting

5 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Als u één of meerdere honden heeft bent u verplicht hondenbelasting te betalen. De gemeente gebruikt dit belastinggeld onder andere voor de aanleg en het onderhoud van hondenuitlaatplaatsen.
 
Controleurs van Gemeentebelastingen Drechtsteden gaan op pad om te controleren of honden aangegeven zijn. Als een controleur een niet geregistreerde hond bij u aantreft, betaalt u alsnog hondenbelasting vanaf het moment dat uw hond(en) deel uitmaakte(n) van uw huishouden. De controleurs hebben een door Gemeentebelastingen Drechtsteden afgegeven legitimatiebewijs.
 
Houders van honden zijn verplicht bij de gemeente aangifte te doen zodra zij voor de hondenbelasting belastingplichtig zijn. Dat wil zeggen als u een hond krijgt of een hond er bij neemt. Ook als u met een hond komt wonen in onze gemeente bent u verplicht aangifte te doen.
 
Heeft u uw hond(en) nog niet aangemeld dan kunt u alsnog aangifte doen, dat kan op verschillende manieren:

- persoonlijk in het gemeentehuis, Weteringsingel 1, Hendrik-Ido-Ambacht;
- schriftelijk, met een formulier dat u kunt downloaden op www.h-i-ambacht.nl

Deel dit bericht met je vrienden!