dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Ivar Slik wint 50ste Slag van Ambacht

5 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Ambachtenaar Lambert Luchies, 50 jaar geleden een van de initiatiefnemers van de 'Slag van Ambacht' mocht het startschot geven bij de jubileum editie van deze wielerwedstrijd.

In het begin van de wedstrijd ontspon zich al gelijk een boeiend wielergevecht. Een renner, Lars van der Vall, soleerde enkele rondjes na de start eerst een poosje alleen voor het peleton uit, maar kreeg al snel gezelschap van een groepje renners.

Dit groepje bleef vooruit, en dubbelde zelfs na ongeveer een uur het peleton.

Aan het einde van de wedstrijd werd er eerst gesprint door het peleton voor de twaalfde plaats, en deze sprint werd gewonnen door Arian Oosthoek, zelf afkomstig uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Daarna mocht de kopgroep afsprinten. Lars van der Vall, initiatiefnemer van deze ontsnapping, kwam als eerste door de laatste bocht, maar werd uiteindelijk slechts vierde. De sprint werd gewonnen door Ivar Slik van de Rabobank belofteploeg, voor Aron Kremer en Jack Vermeulen.

Dissonant in deze sportieve wedstrijd, was een bromfietser, die zich op het parcours van de wedstrijd waagde. Maar deze onverlaat kon gelukkig snel door de organisatie van het parcours worden gehaald, voordat er ongelukken gebeurden.

 

Zie ook:

Lees meer over:

slag van ambacht ivar slik
Deel dit bericht met je vrienden!