vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Vanuit de bijstand aan het werk als beveiliger

1 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Tien klanten van de Sociale Dienst Drechtsteden hebben kans gezien in drie maanden tijd hun diploma MBO-2 Beveiliging te halen en worden voor hun inzet beloond met een arbeidscontract voor drie maanden. Op 8 juli a.s. gaan zij aan de slag als beveiliger bij de metro in Amsterdam. Bij goed functioneren krijgen zij de kans om daarna voor bedrijven in de regio Drechtsteden te gaan werken.

Een elfde bijstandsgerechtigde, die al een beveiligingsdiploma had maar geen baan kon vinden, heeft na het volgen van een aanvullende cursus ook een arbeidscontract van drie maanden op zak.

De groep bijstandsgerechtigden is via Baanbrekend Drechtsteden opgeleid door Alert Select in Dordrecht. ,,Normaalgesproken duurt zo’n opleiding zes maanden tot een jaar maar jullie hebben keihard gewerkt en het in drie maanden gedaan. Dat is een hele prestatie en we zijn daarom hartstikke trots op jullie”, aldus manager Rozanne Wijnand van Baanbrekend Drechtsteden tijdens de diploma-uitreiking.

Donderdag 27 juni werd het succes gevierd met gebak en het officieel ondertekenen van de arbeidscontracten in aanwezigheid van de opleiders van Alert Select, de accountmanager van Baanbrekend Drechtsteden en werkgever Workrate uit Amsterdam.

Baanbrekend Drechtsteden is een samenwerking tussen de Sociale Dienst Drechtsteden en Randstad Groep Nederland. Sinds de start in 2011 zijn ruim 1.000 bijstands-gerechtigden via Baanbrekend Drechtsteden (weer) aan het werk.

Fotograaf: Piet Mes.

Deel dit bericht met je vrienden!